14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâini vânaţi cu puşca

Câini vânaţi cu puşca

Hingherii craioveni s-au dotat de curând cu o armă cu tranchilizante, cu care să tragă în câinii de pe străzile municipiului. Puşca a costat circa 2.100 de lei şi funcţionează cu gaz comprimat, folosind butelii cu dioxid de carbon sub presiune, cu care lansează la peste 30 de metri seringi-săgeată încărcate cu anestezic.
„Această armă a fost cumpărată în scopul de a îmbunătăţi activitatea noastră de ecarisaj, fiind folosită pentru prinderea câinilor agresivi, dar şi a celor suspecţi de rabie sau alte boli“, a declarat Flavius Sirop, director general la SC Salubritate Craiova SRL.
Singura persoană autorizată să utilizeze această armă cu tranchilizante este Cătălin Călugăru, şeful ecarisajului craiovean. Totuşi, arma nu va fi folosită doar pentru prinderea câinilor de pe domeniul public, ci şi pentru prestarea unor servicii de prindere a câinilor de pe proprietăţi private, caz în care cel care a chemat hingherii trebuie să scoată din buzunar suma de 20 de lei (inclusiv TVA) pentru fiecare „foc în plin“ cu tranchilizante.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII