8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Reorganizarea trebuie să conducă la o descentralizare puternică

Băsescu: Reorganizarea trebuie să conducă la o descentralizare puternică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, că înfiinţarea a opt judeţe pe structura regiunilor actuale de dezvoltare economică trebuie să fie însoţită de o scădere a depedenţei primăriilor de aprobările primite de la judeţ.
"Voi susţine orice propunere ce va veni într-o organizare a teritoriului cu opt judeţe,  pe actualele regiuni de dezvoltare economică. Asta însă va implica o foarte puternică descentralizare, în aşa fel încât omul de la muncipiu sau de la comună să nu mai aibă nevoie de avize de la judeţ. Asta-i proba de foc a clasei politice, dacă vrea în mod real descentralizare, (…) dacă avem sau nu avem curaj să lăsăm comunităţile să trăiască aşa cum cred ele că este mai bine, iar la judeţ să se vegheze strict la respectarea legalităţii şi la proiectele de dezvoltare regională", a spus Băsescu.
Preşedintele a invocat şi necesitatea reducerii pletorei de instituţii deconcentrate care aglutinează în interiorul lor sute de funcţionari ineficienţi şi, uneori, corupţi. "Tot din 41 în 41, numărăm sutele de birocraţi care fac amară viaţa populaţiei, dar şi a primarilor", a mai afirmat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS