8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria stabileşte culorile blocurilor

Primăria stabileşte culorile blocurilor

Primăria Craiova vrea să propună spre adoptare în şedinţa din această lună a consiliului local un „regulament de urbanism privind cromatica faţadelor clădirilor“. Aşteptat de mai multe luni, acest regulament va stabili ce culori sau combinaţii cromatice vor putea fi folosite pentru vopsirea faţadelor.
„Nu vrem să ne mai trezim cu diverse clădiri vopsite cu culori stridente: cu mov, cu albastru sau vreun verde combinat cu maron. Tocmai de aceea am elaborat acest regulament, pe care dorim să-l introducem pe ordinea de zi a consiliului local de luna aceasta“, a declarat arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.
Reprezentanţii primăriei îi asigură pe cetăţeni că nu vor exista culori alocate fiecărui cartier, aşa cum se zvonea, ci vor fi doar nişte reguli cromatice, generale pentru toate cartierele. „N-o să avem «cartierul roşu» ori «cartierul verde», asta cu siguranţă“, a promis arhitectul Diaconescu.
Deşi regulamentul nu există, municipalitatea a respins deja, luna trecută, trei solicitări de autorizaţie de construcţie pentru blocuri noi, din cauza faptului că proiectanţii propuneau vopsirea în culori mult prea stridente. Până la urmă, autorizaţiile s-au dat pentru aceste blocuri (situate în cartierele Brazda lui Novac şi Craioviţa Nouă), dar numai după ce s-au făcut corecţiile privind cromatica respectivelor construcţii. Noul regulament ar urma să se aplice pentru clădirile noi sau pentru blocurile la care se face termoizolarea, întrucât orice astfel de anvelopare termică la clădiri mai înalte de P+2 necesită autorizaţie de construcţie. Deşi în Craiova se află în lucru lucrări de termoizolaţie la mai multe blocuri, în nici unul din aceste cazuri nu s-a solicitat primăriei în ultima vreme autorizaţie de construcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII