6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Asanare de muniţie în zona Portului Comercial Turnu Severin

Mehedinţi: Asanare de muniţie în zona Portului Comercial Turnu Severin

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a fost anunţat, astăzi, la numărul 112, de către un reprezentant al Poliţiei de Frontieră, cu privire la descoperirea unor elemente de muniţie în zona Portului Comercial Drobeta Tr. Severin.
La faţa locului, s-a deplasat echipa pirotehnică a inspectoratului, care a identificat un număr de 14 elemente de muniţie, ce proveneau din timpul conflictelor armate. Dintre cele 14 elemente (5 proiectile, 4 bombe, 2 grenade şi 3 motoare de aruncător de grenade) 3 proiectile, o bombă şi un motor de aruncător de grenadă prezentau pericol de explozie, celelalte nemaifiind active.
Echipa pirotehnică a ridicat, transportat şi depozitat muniţia în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.
Pentru preîntâmpinarea unei eveniment nefericit, la descoperirea oricărui tip de muniţie, I.S.U Drobeta recomandă cetăţenilor ca elementele de muniţie să nu fie atinse, lovite sau mişcate, să nu se încerce dezamorsarea focoaselor sau a altor elemente componente, să nu fie ridicate, transportate şi depozitate în locuinţe sau grămezi de fier vechi şi să se anunţe imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” la numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS