11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, invadată de reptile

Craiova, invadată de reptile

Sute de craioveni au trecut sâmbătă şi duminică pe la Sala Sporturilor din Valea Vlăicii pentru a admira cea mai mare expoziţie de reptile din Europa. Adunate de peste 25 de ani, de o familie din Germania, cele aproape 300 de specii de animale exotice şi insecte, majoritatea provenite din Africa şi America de Sud, i-au încântat pe privitori, cu toţii curioşi să observe pe viu reptile pe care le mai văzuseră doar la televizor.
Atracţia expoziţiei a fost broasca ţestoasă cu două capete, despre care organizatorii susţin că este unică în lume. Aceasta, poreclită Tom şi Jerry, pentru că se bat pe mâncare cele două capete, nu a putut fi însă zărită prea mult, ea preferând să stea ascunsă printre pietrele care îi formau habitatul. Hydra, şarpele boa cu două capete, originar din Mexic şi lung de aproape un metru, a fost altă atracţie a expoziţiei. Din spusele organizatorilor, în lume mai trăiesc alţi doi şerpi cu această mutaţie. Craiovenii au putut vedea pitoni, şerpi boa şi anaconda de cinci-şase metri lungime, dar şi specii mai mici, unele încă în creştere. Spre liniştea vizitatorilor, şerpii uriaşi păreau indiferenţi la ce se întâmplă în jur. Unul dintre ei era preocupat doar să-şi schimbe pielea.
Alt exemplar admirat de toată lumea a fost aligatorul de 150 de kilograme, chiar dacă el mai mult a dormit. Altul, mai mic, înota într-un bazin alături de mai multe broscuţe ţestoase. „Uite, mami, sunt prieteni! Nu cred că le mănâncă aligatorul, că sunt mai multe şi îl bat“, a remarcat un copil. În altă parte, două ţestoase se certau pe o felie de castravete, în timp ce alte trei, uriaşe, se plimbau permanent.
Pe lângă toate acestea, vizitatorii au mai putut admira iguane, broasca gigant africană, miriapode, varani, tarantule şi scorpioni. „A fost frumoasă expoziţia, dar sunt dezamăgit că unele vietăţi au stat ascunse. Mi-au plăcut şerpii uriaşi şi broscuţele ţestoase“, a spus la plecare Mădălin Săpaşu, elev în clasa a V-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII