8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirurile au crăpat casele de pe Râului

Tirurile au crăpat casele de pe Râului

Din cauza traficului de mare tonaj, dar şi a lucrărilor de canalizare, unele locuinţe de pe bulevardul Râului s-au deteriorat.
Pentru unii craioveni care stau pe bulevardul Râului, în fiecare zi este cutremur, iar locuinţele lor au început să se deterioreze. Oamenii spun că de vină sunt maşinile mari care trec prin zonă, dar ceea ce a dus la agravarea situaţiei a fost canalizarea. Lucrările s-au realizat anul trecut, dar compactarea nu s-a făcut aşa cum trebuie, iar când pe stradă trec tiruri, vibraţiile se simt pe trotuar şi în casă.         
„Sunt bolnavă cu inima şi nu mă pot odihni noaptea, se mişcă patul cu mine atunci când trec maşinile mari. Ziua merg mai încet, dar noaptea trec cu o viteză de zici că e cutremur. Ce să fac? Mi s-a urât să tot umblu degeaba. Anul trecut am renovat casa pe exterior şi am refăcut şi tavanul, că începuse să cadă. Acum a crăpat iar şi îmi e frică să nu mă trezesc cu el în cap. Nici uşile nu se mai închid bine“, susţine Viorica Puiu, care stă la numărul 89.

„Diriginţii de şantier  nu şi-au făcut datoria“

Şi garajul din curtea femeii este crăpat, deşi se află la 20 de metri de drum. „Garajul e făcut din beton, din cărămidă bună şi tot a crăpat. Şi asta de anul trecut, de când au săpat şi au făcut canalizarea. Tot de la acest tremurat cade şi tencuiala de pe casa vecinilor. În fiecare zi dau cu mătura“, a adăugat Viorica Puiu.  
„Aceste case stau să cadă din cauza noastră. Au existat diriginţi de şantier care nu şi-au făcut datoria atunci când s-a lucrat la canalizarea de pe Râului. Compactarea nu s-a făcut bine, iar când trece o maşină grea tremură trotuarul şi casele“, susţine consilierul local Gheorghe Nedelescu, cel care a ridicat această problemă în şedinţa de CL de joia trecută.  

Se va reface lucrarea

Şi casa de la numărul 65 este crăpată, cauza fiind aceeaşi, lucrările de la canalizare şi traficul de mare tonaj. „Mama mea locuieşte aici, dacă stai în casă, ai impresia că e cutremur de fiecare dată când trece vreo maşină mare. Casa a crăpat, deşi e construită după 1977. Nu avem ce face. Şi nici nu o putem consolida pentru că ni s-a transmis de la primărie că nu vom primi autorizaţie pentru că între casă şi gard este mai puţin de un metru“, afirmă Anişoara Mănescu.   
Directorul Companiei de Apă Oltenia, beneficiara lucrării, spune că este la curent cu situaţia de pe strada Râului şi că lucrarea se va reface. „Am luat măsuri, am decolmatat canalul din acea zonă, am vorbit şi cu cei de la Hidroconstrucţia şi vor reface lucrarea. Canalul e casetat fără radieri, se mişcă, aşa că suntem obligaţi să refacem lucrarea. Se trece de la reţeaua veche la cea nouă, cea de pe mijlocul drumului se cuplează la cea făcută anul trecut, în trotuar. O să încercăm să terminăm cât mai repede pentru că bulevardul Râului va intra în reabilitările din fonduri europene şi doar nu o să ne mai apucăm atunci să spargem“, a precizat Doru Buruiană. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU