12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a semnat contractul pentru Centrul Multifuncţional

S-a semnat contractul pentru Centrul Multifuncţional

Complexul, pe care autorităţile locale îl consideră mai modern decât Romexpo, va fi gata în maximum trei ani

La Primăria Craiova s-au parafat ieri actele de demarare a lucrărilor la Centrul Expoziţional şi de Afaceri care se va construi pe locul fostului Târg Romaneşti. La semnarea contractului au fost prezenţi, pe lângă cei doi viceprimari ai oraşului, prefectul de Dolj şi reprezentanţii celor trei firme din Bănie care au câştigat licitaţia, Recon, Mitliv şi Romelectro. „Astăzi (ieri – n.r.) suntem bucuroşi să vă anunţăm că semnăm contractul cu constructorul pentru un Centru Multifuncţional cu o valoare de aproximativ 18.500.000 de euro. Lucrarea va începe în maximum două săptămâni şi va fi făcută de o asociere de constructori din Craiova. Această clădire va fi peste ceea ce înseamnă acum Romexpo, ca şi utilităţi, modernitate şi echipamente de înalt standard“, a anunţat viceprimarul Mărinică Dincă.
Directorul Recon, Marian Petcu, s-a grăbit chiar să semneze contractul înaintea autorităţilor locale. „Aţi semnat înaintea mea, înseamnă că sunteţi dornic să începeţi treaba“, l-a muştruluit în glumă viceprimarul Dincă. „Nu e problemă, sunt eu aici cu viza de legalitate“, a completat prefectul Nicolae Giugea. „Sper să terminăm înainte de termen acest proiect, care sunt sigur că va deveni o mândrie a oraşului“, a răspuns Petcu.     

Investiţie de aproape 90 de milioane de lei

Centrul Multifuncţional va avea trei niveluri şi va cuprinde, printre altele, un pavilion expoziţional de 5.000 mp, spaţii expoziţionale în aer liber în suprafaţă minimă de 2.500 mp, birouri de informaţii comerciale, de consultanţă în afaceri, spaţii de depozitare, săli de întruniri, o sală de conferinţe de 50-100 de locuri şi un centru modern de presă. „Prin acest proiect vom încerca să dezvoltăm mediul de afaceri din Craiova. Am accesat suficiente fonduri europene pe Axa prioritară 4, iar cu acest centru putem spune că deschidem uşa pentru aproximativ 300 de locuri de muncă“, a mai spus viceprimarul Mărinică Dincă.
Prefectul Giugea a vorbit şi el despre un război „de cucerire a fondurilor europene, pentru a aduce cât mai mulţi bani în Dolj“ şi i-a invitat pe constructorii craioveni să se asocieze şi să participe şi la licitaţia pentru Masterplanul de apă şi canalizare al judeţului. Totodată, prefectul a anunţat că se va finaliza şi blocul S200, „ca un concurent la Centrul Multifuncţional“. 
Valoarea totală a proiectului din cartierul 1 Mai este de 87.446.455 de lei, din care 33.157.133 lei sunt de la Uniunea Europeană (asistenţă nerambursabilă), restul sumei fiind suportată de Primăria Craiova. Durata de finalizare stabilită prin contract este de 36 de luni.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII