11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au ocolit mitingul antifumat

Craiovenii au ocolit mitingul antifumat

Mesajele antifumat de la mitingul din centrul Băniei i-au lăsat reci pe craioveni

Un adevărat spectacol s-a dovedit mitingul antifumat desfăşurat ieri de la ora 11.00 pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, ocazionat de Ziua Mondială Antifumat. Purtând veste de voluntari şi şepci cu mesaje antifumat, cei aproximativ 50 de voluntari ai Asociaţiei Studenţeşti AMICUS din Craiova au fluturat pancarte cu mesaje antifumat, în timp ce un băiat costumat în moartea cu o coasă confecţionată dintr-o ţigară uriaşă încerca să atragă atenţia trecătorilor, iar alţi voluntari se străduiau să-i momească pe trecători cu mere în schimbul ţigărilor. „Ne aflăm pe esplanada teatrului în încercarea de a atrage atenţia craiovenilor asupra pericolului pe care îl reprezintă fumatul. Acţiunea este dedicată atât celor care fumează, cât şi nefumătorilor“, a declarat dr. Narcisa Dinică, medic primar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
În zadar, însă, toată această desfăşurare de forţe. Trecătorii nu s-au lăsat înduplecaţi să se oprească un minut pentru a asculta ce aveau de spus voluntarii nici de moartea cu coasa, nici de cele 200 de îngheţate sau de merele aduse special pentru acest eveniment. Poate de vină a fost şi ploaia care, timp de mai bine de o jumătate de oră, a întrerupt mitingul, sau faptul că evenimentul s-a desfăşurat în timpul săptămânii, când oamenii sunt la lucru sau la şcoală.
Mitingul antifumat a fost doar una dintre acţiunile organizate în Bănie de Ziua Mondială Antifumat de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în parteneriat cu Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Antidrog, Direcţia de Tineret şi Sport, Casa Studenţilor, Asociaţia AMICUS, Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova, Asociaţia pentru Sănătate şi Educaţia Familiei şi Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII