17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelta merge mai departe

Delta merge mai departe

Peticirile de drumuri nu s-au încheiat, însă Delta ACM ‘93 a primit deja o misiune suplimentară din partea Primăriei Craiova: asfaltarea unor străzi şi a unor parcări dintre blocuri

Delta ACM ‘93, firmă abonată în ultima vreme la lucrările făcute pe bani publici în Craiova, a inaugurat un şantier în municipiu. Deşi se vorbea iniţial că se va ocupa doar de astuparea gropilor din carosabil – şi erau destule, afectând 105 străzi şi însumând 18.015 mp, potrivit inventarului întocmit de Primăria Craiova -, priorităţile s-au schimbat.
„Cu ajutorul banilor economisiţi de la plombarea străzilor vom reamenaja anumite străzi şi parcări dintre blocuri. În paralel, va continua şi plombarea gropilor din carosabil“, a declarat ieri viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Aceste lucrări fac parte din acelaşi contract privind „Lucrări de reparaţii aferente reţelei stradale (străzi, alei, trotuare şi parcări) în municipiul Craiova“, adjudecat în această primăvară la licitaţie de Delta ACM ‘93, contra sumei de 4,263 milioane de lei (circa un milion de euro), plus TVA.

Asfaltare pe lângă o retrocedare

Prima astfel de lucrare vizează reabilitarea străzii Petrache Poenaru din cartierul Rovine. „Strada Petrache Poenaru, care leagă două artere importante şi intens circulate din Craiova – bulevardul Decebal şi strada Dezrobirii – era într-o stare de degradare avansată. Refăcând această stradă, vom degreva o parte din traficul care se derulează între cele două bulevarde“, a explicat Dincă.
Nu va fi vorba doar de asfaltare, ci şi de instalarea sau înlocuirea bordurilor. Iar bordurile de unde provin oare? Nu de la firma lui Adriean Videanu, ci de la Elpreco Craiova.
Pe lângă asfaltarea străzii, vor fi asfaltate şi două parcări dintre blocuri. De una, situată între blocurile H 16 – H 21, muncitorii se şi apucaseră. Cea de-a doua, situată în zona blocurilor H 28 – H 34, va fi însă mai problematică. Nu din cauza locului de joacă amenajat acolo, ci a faptului că municipalitatea a… retrocedat o parte din terenul dintre blocuri (cel din spatele blocurilor H 33 – H 34). Nici unul dintre oficialii Primăriei Craiova nu-şi mai amintea ieri numele beneficiarului acestei retrocedări, ci doar faptul că respectivul teren are un nou proprietar de vreo cinci sau şase ani. „Vom asfalta în jurul locului de joacă, până la limita acestui teren retrocedat“, a spus Mărinică Dincă. Viceprimarul nu a putut să aprecieze cât vor dura lucrările în această zonă, ci doar şi-a exprimat speranţa că muncitorii vor termina săptămâna viitoare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII