12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxa de barieră din stațiunea Mamaia a fost desființată

Taxa de barieră din stațiunea Mamaia a fost desființată

Consilierii locali constănțeni au votat, luni, într-o ședință extraordinară, eliminarea taxei de acces în stațiunea Mamaia, informează NewsIn.
„Având în vedere că nu mai putem colecta această taxă cu angajaţii primăriei, pentru că am fost obligaţi să-i dăm afară, aşa cum bine ştiţi, datorită restructurărilor promovate de domnul Boc, nu puteam să colectăm această taxă decât cu o firmă din exterior. Ori, având în vedere că nu am mai majorat această taxă de patru ani şi nici nu aveam de gând să o majorăm, costurile colectării acestei taxe erau aproximativ trei sferturi din valoarea ei. Ca atare, nu se mai justifica: fie creşteam preţul, fie o scoteam de tot şi am apreciat că în condiţiile în care oricum Boc ia pielea de pe tot, în condiţiile în care oricum turismul merge prost, este mai bine s-o scoatem până când şi-o mai reveni ţărişoara asta”, a declarat azi primarul Radu Mazăre.
Potrivit edilului, municipalitatea pierde aproximativ 8-9 miliarde de lei vechi prin desființarea taxei. Banii încasați erau folosiți pentru a organiza diferite evenimente în stațiunea Mamaia, menite să atragă turiști. “Banii pe care îi luam din taxe îi foloseam în tot ceea ce face Primăria în staţiunea Mamaia, însă în special în evenimente, în cursele de Formula 1 de bărci, în spectacolele pe care le dădeam gratuit pentru turişti, în aducerea lui Schumacher cu Formula 1, spectacolele de curse de avioane şamd. Aceste spectacole nu le vor mai avea, o să aibă spectacole cu Boc şi cu madam Udrea, până când vom fi lăsaţi în pace să facem turism în staţiunea Mamaia aşa cum credem noi de cuviinţă, până când vom fi lăsaţi în pace să construim marine, până când vom fi lăsaţi în pace să contruim blocuri înalte, până când vom fi lăsaţi în pace să facem cluburi şi divertisment, până când vor putea veni turişti din Rusia fără să aştepte o lună de zile viză pentru România”, a spus Mazăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS