10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmeninţaţi cu evacuarea

Ameninţaţi cu evacuarea

Zeci de târgujieni din cartierul muncitoresc ACH, cunoscut şi sub numele de
„Cartierul de carton“, au primit somaţii de evacuare din locuinţe

Zeci de locuitori ai cartierului ACH trebuie să părăsească într-o săptămână barăcile în care stau de o viaţă. Un executor judecătoresc însoţit de mai mulţi poliţişti au încercat să evacueze joi familiile care ocupă zece imobile, însă nu au reuşit decât să obţină promisiunea locatarilor că în maximum şapte zile vor părăsi casele. Terenul pe care a fost ridicat, înainte de 1989, cartierul ACH a aparţinut mai multor familii, iar în urmă cu şase ani a fost retrocedat moştenitorilor care îl revendicaseră în instanţă. Suprafaţa totală retrocedată în baza unei hotărâri judecătoreşti este de aproximativ 1,5 hectare, iar zece dintre cele 16 barăci de placaj se află pe proprietatea revendicată în instanţă. Cu toate că executorul judecătoresc Constantin Olaru a prezentat ieri toate documentele legale pentru evacuarea familiilor şi demolarea construcţiilor, locuitorii cartierului au împiedicat punerea în practică a ordinului judecătoresc.

Nu au unde să se ducă 

Familiile care locuiesc în barăcile de carton spun că nu au unde să se ducă şi nu au cum să îşi găsească, în numai o săptămână, alte case în care să se mute: „Eu locuiesc de 25 de ani în acest cartier. Am lucrat la Hidroconstrucţia şi acum sunt pensionar. Sunt din Piatra Neamţ şi nu am unde să mă duc. Eu am încheiat cu primăria un contract de închiriere până în luna septembrie“, a declarat Mircea Bostănel, locatar al unei barăci din cartierul ACH. „Stau de peste 20 de ani în acest cartier. Sunt din Constanţa şi m-am născut pe şantier. Unde să plec după atâta timp? Am primit somaţii să plecăm din locuinţe. Eu stau cu fiul meu. Am înţeles că mai avem termen o săptămână“, a spus descumpănită Georgeta Murgea, de 40 de ani.
Constantin Olaru, executorul judecătoresc trimis la faţa locului să evacueze familiile din case, a declarat că va reveni peste o săptămână în cartierul ACH. Olaru a precizat că locuinţele ar fi trebuit demolate de mult, însă proprietarii terenului nu au avut suficienţi bani pentru a aduce utilajele necesare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII