16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLi s-au ars electrocasnicele

Li s-au ars electrocasnicele

Zeci de clienţi ai CEZ Distribuţie din comuna doljeană Goicea au avut probleme cu aparatura electrocasnică la sfârşitul săptămânii trecute, după ce reţeaua electrică a suferit avarii din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. „S-a înregistrat o defecţiune în reţeaua de 0,4 Kv din PTA Goicea Mică din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ploi şi rafale de vânt violente) din cursul nopţii de joi spre vineri, care a afectat alimentarea cu energie electrică a unei părţi din comuna Goicea.
După intervenţia operativă a echipelor CEZ Distribuţie, defecţiunea a fost remediată şi alimentarea a reintrat în normal“, a spus Angelica Barbu, reprezentantul CEZ România. 43 de clienţi au sesizat compania despre aparatura electronică defectată în urma incidentului. Conform procedurilor, sesizările se pot depune în termen de trei zile lucrătoare de la data înregistrării deranjamentului. În cazul de faţă, până mâine, inclusiv.
Sesizările trebuie să cuprindă date legate de data şi ora la care a survenit întreruperea în alimentarea cu energie electrică, receptoarele electrice afectate (nominalizate) şi datele personale (nume, prenume, adresa de domiciliu, date de contact). Astăzi, în cadrul CEZ Distribuţie se va constitui o comisie de constatare care va cerceta pe teren aspectele sesizate. În funcţie de concluziile acestor verificări, comisia va comunica abonaţilor implicaţi alternativele de soluţionare a situaţiei în discuţie. Dacă se constată că este vina operatorului de reţea, CEZ va achita reparaţia receptoarelor electrice deteriorate, în baza documentelor justificative pe care consumatorii sunt obligaţi să le depună: factura şi chitanţa/bon fiscal pe care să fie precizat faptul că defectul a fost cauzat de supratensiuni sau de niveluri anormale de tensiune şi dovada achitării taxei radio-TV (excepţie făcând doar clienţii care beneficiază de scutiri legale). În cazul în care comisia de cercetare constată că nu este vina CEZ, compania nu va restitui valoarea pagubelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII