27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Locală a pus gând rău garajelor

Poliţia Locală a pus gând rău garajelor

Garajele şi construcţiile provizorii din Craiova au fost luate la control de Poliţia Locală
din cadrul primăriei. Cele ridicate ilegal pe domeniul public vor fi demolate, cel puţin aşa susţin reprezentanţii municipalităţii.

Autorităţile locale i-au ameninţat cam în fiecare an pe proprietari că vor fi demolate construcţiile ridicate ilegal. Numai că s-a vorbit mult şi s-a făcut puţin, întrucât cele mai multe construcţii improvizate sunt încă în picioare. Este şi cazul celor ridicate pe strada General dr. Ion Cernătescu din Brazda lui Novac. Acestea servesc drept garaje pentru autoturismele locatarilor de la blocurile situate pe strada Păltiniş şi în apropierea Şcolii nr. 23 din Brazdă. Aici, lupta pentru un loc de parcare este acerbă. Cât priveşte garajele improvizate, reprezentanţii primăriei susţineau anul trecut că vor face verificări şi vor demola tot ce este ridicat ilegal, lucru care nu s-a întâmplat. „Pe cele de aici n-or să le dea niciodată jos pentru că este cineva din primărie care are un astfel de garaj. Nu vor veni să i-l dărâme lui şi, prin urmare, nu vor fi demolate nici ale noastre“, susţine un locatar din blocul 65, Brazda lui Novac.
Alţii folosesc aceste construcţii pe post de magazie. Astfel de construcţii abundă şi în zona Corniţoiu, în spatele blocurilor situate pe bulevardul Dacia şi până la calea ferată.

Moştenire subţire

Câte construcţii ridicate ilegal pe domeniul public a demolat primăria în perioada anterioară, când Disciplina în Construcţii era serviciu de sine stătător al administraţiei locale şi nu se afla în subordinea poliţiei? Foarte puţine. Au fost demolate magherniţele cu murături din Corniţoiu, care fuseseră construite în spatele unităţii militare, şi construcţiile ilegale de pe Aleea 3 Castanilor din Craioviţa Nouă.

Ori în legalitate, ori demolate

Disciplina în Construcţii a trecut la inventarierea acestor construcţii pe cartiere. În etapa următoare, proprietarii vor fi somaţi să transmită actele pentru verificări. „Problema garajelor sau a construcţiilor ridicate ilegal pe domeniul public nu se poate rezolva peste noapte. Noi le-am inventariat, verificăm actele, după care, acolo unde este cazul, îi somăm pe proprietari să intre în legalitate. Le dăm la dispoziţie între 30 şi 90 de zile. După acest termen, cei care nu respectă prevederile legale se vor trezi cu construcţia demolată, şi asta chiar pe cheltuiala lor. În prezent facem verificări în Craioviţa Nouă şi în Romaneşti“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Craiova.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII