10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mare preţul decât varza

Mai mare preţul decât varza

Preţurile înşelătoare au început să dispară din pieţele Craiovei după intrarea în vigoare a regulamentelor, însă prea puţini vânzători poartă halate verzi pentru că acestea… nu se găsesc

Uşor-uşor, pieţarii craioveni au început să respecte majoritatea prevederilor din regulamentele pieţelor din municipiu, adoptate prin Hotărârea nr. 119/2011 a consiliului local. Preţurile scrise cu cifra leilor mare şi cea a banilor cât mai mică – pentru a-i induce pe clienţi în eroare – aproape că au dispărut. Majoritatea tarabelor aveau preţurile afişate cu cifre mari, toate de aceeaşi înălţime. Teama de sancţiuni a făcut să dispară atât vânzătorii de pe alei, cât şi marfa expusă în faţa tarabei.

„Dacă aşa e la regulament, aşa facem“

„După ce le-am adus la cunoştinţă noile reguli, i-am lăsat pe comercianţi câteva zile, apoi, de luni, am început controalele, împreună cu Poliţia Locală. Din fericire, n-am recurs până acum la sancţiuni, deoarece comercianţii s-au conformat normelor impuse prin hotărâre a consiliului local“, susţine Gabriel Şerban, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Deşi regulamentul îi impunea să afişeze preţul cu cifre de şapte centimetri, Constantin Lelian s-a gândit să elimine orice urmă de îndoială. Aşa că a scris preţul de două ori mai mare decât era obligat, afişându-l pe grămada de varză oferită la vânzare. „Dacă aşa e la regulament, aşa facem. Numai că ar trebui să se aplice un regulament din ăsta şi în magazine, nu doar în pieţe, să nu te mai păcălească orice supermarket. Primăria ar trebui să se gândească şi la asta“, spune el.

Halatul, unde e halatul?

Potrivit noilor regulamente, reprezentanţii agenţilor economici au obligaţia ca, în timp ce vând în piaţă, să poarte halate verzi inscripţionate cu denumirea firmei. Dacă, spre exemplu, în piaţa din cartierul 1 Mai, vizavi de Spitalul de Urgenţă Craiova, majoritatea vânzătorilor s-au conformat, îmbrăcând halate sau tricouri verzi şi purtând ecusoane în piept, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Piaţa Centrală. Motivul erau unul la care administraţia SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL nu se aştepta.
„În regulament scrie că vânzătorii de la societăţile comerciale trebuie să poarte halate verzi, numai că în comerţ nu se găsesc decât halate… albastre. Pieţarii ne-au rugat să le dăm noi asemenea halate, ceea ce însă nu se poate, aşa că o să-i mai lăsăm o perioadă, până îşi găsesc halate verzi“, a spus directorul Şerban, sperând că, poate, vreun întreprinzător va fi suficient de deştept încât să nu rateze o asemenea oportunitate de afaceri, cum ar fi vânzarea halatelor verzi către pieţari.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII