Acasă Actualitate Larry Hagman crede că serialul „Dallas” i-a îndemnat pe români să-l dea...

Larry Hagman crede că serialul „Dallas” i-a îndemnat pe români să-l dea jos pe Ceauşescu

Actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. din popularul "Dallas", a declarat pentru presa australiană că acest serial de televiziune este "responsabil" pentru revoluţia românească din decembrie 1989 şi pentru moartea lui Nicolae Ceauşescu, informează NewsIn.
Hagman este convins că planul iniţial al dictatorului, potrivit căruia serialul a fost difuzat la TV în România comunistă pentru ca poporul să ia aminte la "decadenţa capitalismului", s-a întors împotriva lui Ceauşescu şi, în cele din urmă, i-a fost fatal acestuia. Altfel spus, românii au declanşat revoluţia îndemnaţi de minunăţiile şi belşugul american văzute în serialul despre magnaţii petrolului.
"Ceauşescu a permis difuzarea serialului în România pentru ca românii să vadă aşa-zisa decandenţă a noastră, a americanilor. Iar românii s-au uitat şi au spus că vor şi ei să fie aşa, ca americanii", a spus Hagman.
Lansat în 1978, serialul a avut, până în 1991, nu mai puţin de 357 de episoade, grupate în 14 sezoane. Considerat un reper al genului soap opera, "Dallas" are în palmares patru premii Emmy şi un Glob de Aur.

Exit mobile version