21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

46.000 de pensionari puţin mai fericiţi
S-au încheiat procedurile de adăugare la pensie a sumelor în plus cuvenite pensionarilor care au lucrat încadraţi în grupele I şi a II-a de muncă. Astfel, la nivelul judeţului Dolj, 46.000 de pensionari au beneficiat de creşterea pensiei, conform articolului 169 din noua Lege a pensiilor, informează Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Dolj. În medie, fiecare pensionar care a lucrat în condiţii grele ar fi primit în plus între 100 şi 150 de lei pe lună, susţin reprezentanţii CJP Dolj.
• Ramona Olaru

Interzicerea căruţelor, supusă dezbaterii publice
Primăria Craiova a decis ca proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de gospodărire comunală să nu fie supus la vot în şedinţa consiliului local din această lună, cum se stabilise iniţial. Municipalitatea s-a gândit ca, pentru a avea o formă completă, proiectul să fie supus dezbaterii publice pe o perioadă de 30 de zile. „Noul regulament va fi postat pe site-ul primăriei timp de 30 de zile şi oricine poate veni cu amendamente. Am luat această decizie din dorinţa de a întocmi un proiect complet, în care să ţinem cont de toate doleanţele cetăţenilor“, a spus viceprimarul Teodor Sas. Prin modificările aduse Regulamentului de gospodărire comunală, Primăria Craiova dorea, printre altele, să interzică accesul căruţelor în tot oraşul şi să mărească amenzile pentru cei care parchează tirurile în zonele publice unde prezenţa acestora este interzisă.
• Marian Apipie

Medicii de la Drăgăneşti au în sfârşit de lucru
Direcţia de Sănătate Publică Olt a emis vineri, 13 mai, repartiţiile pentru cei şase medici care de la desfiinţarea Centrului de Sănătate Drăgăneşti, la 1 aprilie, încă nu-şi găsiseră un post în cele trei etape de repartizare. „Le-am dat tuturor repartiţii şi acum aşteptăm să vedem dacă au fost acceptaţi“, a declarat directorul DSP, Andrei Iordache. Pentru patru dintre medici s-au găsit soluţii în spitalele din Scorniceşti şi Corabia, iar doi vor pleca spre spitale din alte judeţe. Patru dintre cei şase medici sunt rezidenţi care în toată această perioadă şi-au desfăşurat activitatea în centrele universitare şi, foarte probabil, îşi vor şi primi salariile pe această filieră, însă cei doi medici specialişti care au aşteptat o lună şi jumătate pentru un nou loc de muncă vor rămâne fără bani în această perioadă, repartiţia acţionând din 16, respectiv 17 mai. De la Drăgăneşti au fost nevoiţi să plece în total opt medici rezidenţi şi nouă specialişti, la care se adaugă zeci de cadre sanitare medii (asistenţi, infirmieri), precum şi personal auxiliar. Asistenţii şi infirmierii au fost primii preluaţi, deşi lipsa acută de medici în spitalele din judeţ se reclamă cu fiecare ocazie.
• Alina Mitran

N-au bani de pod
Sătenii din Teleşti, judeţul Gorj sunt obligaţi, în lipsa unui pod peste râul Bistriţa, să ocolească şase kilometri pentru a putea să îşi lucreze pământurile din comună. Oamenii sunt nemulţumiţi că primăria nu a construit un pod peste râu, în ciuda faptului că există un proiect, dar şi promisiuni în acest sens. Alexandru Dodenciu, viceprimarul din Teleşti, a declarat că proiectul pentru realizarea podului a fost depus de mai multă vreme la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, însă nu a primit încă finanţare.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS