15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaior mort în accident rutier

Maior mort în accident rutier

Un jandarm a murit, iar altul a fost grav rănit după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat în şanţul de la marginea drumului. Cei doi jandarmi, ambii maiori în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, se întorceau de la o petrecere şi se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a pleca la drum. Aproape de casă, în dreptul localităţii Hinova, Ion Mitucă a pierdut controlul volanului şi autoturismul s-a răsturnat.
În urma impactului, jandarmul aflat la volan a murit, iar colegul său a fost proiectat pe câmp. Pompierii s-au chinuit aproape o oră să-l scoată pe şofer din maşină. Din spusele medicilor, jandarmul rănit se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Maiorul Ion Mitucă, şeful grupării de jandarmi de la Barajul Porţile de Fier II, şi-a pierdut viaţa la doar câţiva kilometri de casă, iar colegul său cu acelaşi grad, Nicolae Nicolae, este în comă la spital.
„Detaşamentul de descarcerare a intervenit pentru salvarea unei victime încarcerate într-un autoturism Opel răsturnat într-un şanţ de pe marginea Drumului Naţional 56. La sosirea noastră, şoferul era decedat, iar la faţa locului a mai fost găsită o persoană care se pare că a fost aruncată din maşină în timpul impactului. Aceasta a fost preluată de medici, fiind în viaţă. Intervenţia a fost dificilă“, a declarat Gheorghiţă Nicolae, plutonier în cadrul ISU „Drobeta“.
Poliţia încearcă să afle adevărul despre acest accident.  
„Din primele cercetări se pare că şoferul circula cu viteză şi a pierdut controlul volanului, lovind un cap de pod, ulterior maşina fiind proiectată într-un şanţ de pe marginea drumului. Din păcate, accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a celuilalt pasager. În continuare se efectuează cercetări“, a declarat George Gabriel, agent principal în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Mehedinţi. Trupul neînsufleţit al maiorului Mitucă a fost transportat la morga Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin pentru efectuarea necropsiei. Ambii maiori sunt căsătoriţi şi au copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII