10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateINS confirmă că România a ieşit din recesiune

INS confirmă că România a ieşit din recesiune

Produsul Intern Brut (PIB) al ţării în primul trimestru din acest an a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier), ceea ce înseamnă că România a ieşit din recesiune, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
”Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier”, se arată într-un comunicat emis azi de INS şi publicat de NewsIn.
Însă varianta provizorie a PIB-ului pentru trimestrul I 2011 va fi publicată, prin comunicat de presă, în data de 8 iunie 2011, potrivit INS.
În ultimul trimestru din 2010, PIB-ul României a crescut, în termeni reali, cu 0,1% faţă de trimestrul precedent, a anunţat, în martie, Institutul Naţional de Statistică, care a menţinut datele iniţiale. Astfel, produsul intern brut (date ajustate sezonier) estimat pentru trimestrul IV 2010 a fost de 128,4 miliarde lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 0,1% faţă de trimestrul III 2010.
Primul-ministru Emil Boc a susţinut încă din februarie că datele Institutului Naţional de Statistică arată că România poate anunţa oficial în aprilie că a depăşit recesiunea economică.
Pentru ca acest obiectiv să fie atins este nevoie ca datele oficiale să înregistreze două trimestre la rând creşteri economice în comparaţie cu trimestrul anterior. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII