INS confirmă că România a ieşit din recesiune

Autori


Produsul Intern Brut (PIB) al ţării în primul trimestru din acest an a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier), ceea ce înseamnă că România a ieşit din recesiune, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier”, se arată într-un comunicat emis azi de INS şi publicat de NewsIn.

Însă varianta provizorie a PIB-ului pentru trimestrul I 2011 va fi publicată, prin comunicat de presă, în data de 8 iunie 2011, potrivit INS.

În ultimul trimestru din 2010, PIB-ul României a crescut, în termeni reali, cu 0,1% faţă de trimestrul precedent, a anunţat, în martie, Institutul Naţional de Statistică, care a menţinut datele iniţiale. Astfel, produsul intern brut (date ajustate sezonier) estimat pentru trimestrul IV 2010 a fost de 128,4 miliarde lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 0,1% faţă de trimestrul III 2010.


Primul-ministru Emil Boc a susţinut încă din februarie că datele Institutului Naţional de Statistică arată că România poate anunţa oficial în aprilie că a depăşit recesiunea economică.

Pentru ca acest obiectiv să fie atins este nevoie ca datele oficiale să înregistreze două trimestre la rând creşteri economice în comparaţie cu trimestrul anterior. 


Comenteaza acum

4 Comentarii

  1. Calianu said:

    Iesirea din recesiune, vrem sau nu, demostreaza in mod obiectiv,ca masurile de austeritate au fost necesare si acestea au blocat descresterea produsului intern brut. Bruiajul demagogic lansat de partidele interesate vor primi o grea lovitura. Din punct de vedere matematic suntem in punctul de inflexiune a curbei trasate in axe cartiziene, valoare PIB-timp si reflecta in acelasi timp ca am modificat panta curbei din descrestere a economie cu efect negativ,in crestere pentru ca tangenta geometrica dusa in punctul 30.3.2011,face cu axa abciselor un unghi pozitiv. Dupa parerea mea vestea de azi ,va canta prohodul pentru unele partide, privind soarta alegerilor din 2012. Din punct de vedere electoral, anul viitor vor castiga alegerile tot partidele de guvernamant,asa cum s-au intamplat in ;Estonia,Letonia si Marea Britanie. Personal inca nu sunt multumit in totalitate de masurile luate de guvern, pentru ca, inca nu au fost restructurati cei 630.000 de bugetari excedentari,din care 26.300 si nu 10.000 de politisti, ce paraziteaza bugetul cu 4,76 miliarde euro/an. Prin reducerea cheltuielilor bugetare ne da posibilitatea sa micsoram TVA la principalelle produse alimentare si reducerea contributiilor de asigurari sociale, stimuland efectiv industria si agricultura, prin investitii generatoare a cresterii salariilor,pensiilor si crearea a noi de munca, respectiv reducerea ratei somajului. Constat ca Victor Ponta si Crin Antonescu doresc reducerea imediata a fiscalitatii prin micsorarea TVA de la 24 la 19%,reeducere la CAS, crestere pensii si salariile bugetare, uitand cu scop electoral, sa mentioneze sursa de finantare, respectib disponibilizarea bugetarilor excedentari.Toti politicienii stiu ca disponibilizarile bugetarilor excedentari,acesteia vor sanctiona in 2012, la vot, partidele ce vor reducerea cheltielilor cu minim 2,5 milioane de voturi. Daca nu se iau masuri la nivel matematic,bugetul nu va fi asigurat cu ”parale”.
    P entru partidele din opozitie ziua de azi,13.5.2011 le-au purtat cel mai mare ghinion !.Cu povestile lor au dat cu oistea in gard.

  2. pt. Calianu said:

    S-a spus ca cel mai frumos vers din limba romana e versul lui Eminescu:”Nu credeam sa-nvat a muri vreodata” . Dati-mi voie sa il plagiez si eu pe Eminescu si sa soun: “Nu credeam sa fiu de acord cu Matrics vreodata “. Te-as mai intreba: textul asta ti l-au dat aia de la PDL gata facut sau l-ai facut singur? Tu chiar crezi ca te crede cineva? “Scopul scuza mijloacele” a spus Machiavelli (si nu “nemuritorul Gambeta”) Pe tine te plateste suficient PDL-ul ca sa scrii aberatiile astea? Te consoleaza ideea ca “banii n-au miros” ? Te-ai gandit vreodata ca, pentru “cativa arginti” iti vinzi de fapt sufletujl?

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 13 mai 2011

Actualitate

» CFR SA dă peste 3,489 mil.lei pentru reparaţii curente şi capitale de pe raza a patru regionale CF
» Teodor Baconschi: Există riscul slăbirii poziţiei României în negocierile pentru noul cadru financiar european
» Complexul Turceni a avut în primul trimestru al anului 2011 un profit operaţional brut de 77 mil. lei
» Schimbări în aplicaţiile pentru programul loteria vizelor pentru SUA
» Matematica rămâne proba de foc la Evaluarea Naţională
» Medicii de familie sunt decişi să nu semneze contractul-cadru cu CNAS
» „Antreprenoriatul“ lui Marius Ghenea, la Craiova
» Sute de poliţişti gorjeni, cercetaţi de Parchet
» Maior mort în accident rutier
» Incendiu la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Severin
» SUA: Extragerile pentru programul Loteria Vizelor 2012 au fost greşite şi vor fi reluate
» Peste jumătate dintre tinerii europeni sunt dispuşi să muncească în altă ţară

Local

» Spitalele fantomă
» Scurte ştiri
» „U“ Craiova a ratat licenţa
» Controale la restaurante
» Poliţia vrea să reintroducă radarele fixe
» Un taximetrist cinstit
» Aurul de la amanet, confiscat de poliţişti

Dolj

» Ciobani prinşi muncind la negru

Gorj

» Agresorul poliţistului gorjean a fost arestat preventiv

Sport

» Beşiktaş, în sărbătoare
» Chivu, în finala Cupei
» Şahtior vrea eventul
» Gane nu s-a convins
» Elevii au făcut spectacol la Memorialul „Marin Bistriceanu“
» Pompierii sunt gata de revanşă
» Final de sezon pentru handbalistele craiovene
» Clujencele n-au avut milă de oltence
» Mutu, dorit în Hexagon

Bani & Afaceri

» Delta ACM, obligată să se întoarcă pe bulevardul Tineretului
» Sute de persoane depensionate
» BRD a deschis o agenţie în aeroport
» Cultivăm… buruieni
» 20 de ani pentru stoparea deşertificării
» A apărut ghidul de finanţare pentru „Casa Verde“
» Zilele municipiului Târgu Jiu
» Responsabilitatea socială, esenţială pentru egalitatea de şanse
» Scăpăm de cablurile aeriene

Magazin

» Horoscop
» Weekend muzical la Craiova
» Scurte ştiri
» Katy Perry practică meditaţia
» Apariţii editoriale
» Ia te uită!
» Fereşte-te de radar!
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Prezervativ pentru potenţă
» Sexul, secretul longevităţii

Top