9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefa Finanţelor Publice Olt, vizată de un nou Armaghedon

Şefa Finanţelor Publice Olt, vizată de un nou Armaghedon

Noi informaţii cu privire la implicarea şefei Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt în returnări ilegale de TVA, prin favorizarea firmei soţului şi a partenerilor de afaceri ai acestuia, circulă de ieri prin redacţiile publicaţiilor locale şi au pornit şi către Bucureşti. De data aceasta, în materialul remis se face vorbire despre operaţiunile, din 2010, ale firmei Elpress Import-Export SRL şi firmelor partenere Gabi Plast SRL, Prodal SRL şi Methalux Olt SRL, în urma cărora s-au înregistrat solicitări privind returnarea TVA-ului. Şefa DGFP, Elena Gherghina, este acuzată că a şters anumite Declaraţii 394 depuse în numele firmei administrate de soţ, înlocuindu-le, la intervale de luni bune, cu altele, în scopul de a acoperi urmele unui lanţ de afaceri cu returnări de TVA în valoare de câteva miliarde de lei vechi. Gestul directorului executiv de la Finanţe ar fi survenit ca reacţie la controlul început de Curtea de Conturi, care, se mai spune în material, începea să descopere reţeaua.
La începutul lunii aprilie, materialul ce a precedat „Armaghedonul“ de ieri a făcut ca la DGFP Olt să vină în control inspectori de la ANAF, care au plecat cu un braţ de dosare spre a fi analizate la Bucureşti.
Contactată telefonic, Elena Gherghina s-a abţinut de la declaraţii: „Nu ştiu despre ce este vorba, deci nu ştiu ce să vă răspund. Nu am cum să comentez ceva ce nu cunosc“, a spus Gherghina.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS