21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea pune tunurile pe insecte

Salubritatea pune tunurile pe insecte

În Craiova, campania de dezinsecţie începe din 15 mai şi se întinde pe parcursul unei luni. De stârpirea insectelor din Bănie se va ocupa, ca şi până acum, SC Salubritate Craiova SRL, care are această acţiune în gestiune directă.
„Conform Legii nr. 51/2006 şi a HCL nr. 22/2011 tot nouă ne revine obligaţia de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a oraşului, chiar dacă acum ne-am transformat în societate cu răspundere limitată. Nu este necesară o licitaţie, deoarece consiliul local este asociat unic“, a spus directorul SC Salubritate Craiova SRL, Sorin Ciobanu.
Primele zone „atacate“ vor fi spaţiile mari, cu multă vegetaţie gen parcuri, unde se va acţiona cu atomizoare, generatoare de ceaţă purtate pe maşini sau de către operatori. Mai sunt vizate luciurile de apă şi, bineînţeles, cartierele oraşului. Se insistă în zonele cu grad ridicat de infestare, iar dezinsecţia se va efectua, în funcţie de condiţiile meteo, în mai multe etape. Pentru o eficacitate maximă a acţiunii, este recomandat ca asociaţiile de locatari şi proprietari să efectueze cam în acelaşi timp dezinsecţia în subsolurile şi pe scările blocurilor.
În schimb, deratizarea şi dezinfecţia imobilelor cad în sarcina proprietarilor care trebuie să apeleze contra cost la o firmă de specialitate. În cartierele de blocuri, asociaţiile de proprietari au această sarcină. Costurile unei deratizări, dezinsecţii şi dezinfecţii pot varia între 250 şi 500 de lei pentru o scară de bloc, în funcţie de societatea cu care se încheie contract în acest sens, dar şi de substanţele folosite. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII