14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai fiabile maşini în viziunea ADAC

Cele mai fiabile maşini în viziunea ADAC

ADAC, renumitul Club Auto German, a realizat un nou studiu, care clasifică maşinile în funcţie de fiabilitate, potrivit Capital.ro. Documentul este structurat pe cinci clase de vehicule – mini, mică, medie inferioară, medie şi medie superioară – şi ia în calcul numărul de defecţiuni constatate de specialiştii ADAC în urma solicitărilor făcute de membrii săi pe parcursul anului trecut.
Conform metodologiei, în clasament au intrat doar maşinile care au fost comercializate cel puţin trei ani pe piaţa germană, au fost înmatriculate în mai mult de 10.000 de exemplare într-unul dintre aceşti ani, iar în restul anilor în minimum 5.000 de unități. În clasa mini, cel mai fiabil automobil este, conform ADAC, Toyota Aygo, urmat de Fiat 500 şi Peugeot 107. La clasa mică, liderul fiabilităţii este Mini, urmat de Peugeot 207 şi Mitsubishi Colt. Surprinzător, cel mai fiabil dintre modelele germane incluse de ADAC în acest segment este Opel Meriva, care a ocupat locul patru, în timp ce Volkswagen Polo se află doar pe poziţia a zecea, iar Opel Corsa – pe 11. Cele mai puţine defecte din clasa medie inferioară au fost observate de specialiştii ADAC la modelul BMW seria 1. Pe poziţia secundă se află Audi A3, iar pe a treia treaptă a podiumului – Peugeot 308, urmat de Mercedes B şi A klasse. Volkswagen Golf ocupă locul şapte, Renault Megane este pe 15, Opel Astra – pe 16, iar Ford Focus – pe 19.

BMW,  lider

Clasa medie este dominată autoritar de maşini germane, liderul segmentului fiind BMW X3, urmat de Mercedes C klasse şi BMW Seria 3. Primul model al unui producător din afara Germaniei prezent în clasament ocupă locul şase şi este Nissan Qashqai.
La clasa medie superioară, liderul fiabilităţii, adică modelul la care au fost raportate cele mai puţine defecte pe parcursul anului trecut, este Audi A5, urmat de BMW Seria 5 şi de Audi A6. Aşa cum se poate observa, germanii de la ADAC au o manieră proprie de interpretare a claselor de vehicule, luând în calcul doar lungimea acestora. Asta, în ciuda faptului că la ediţia din 2010, care lua în calcul defectele apărute pe parcursul anului 2009, clasele de vehicule au fost mult mai bine structurate, astfel încât BMW X5, de exemplu, nu era inclus în aceeaşi clasă cu Audi A6 sau Mercedes Clasa E. La ediţia din 2011, dacă modele precum BMW X3, Ford Kuga sau Ford S-Max au fost incluse în clasa medie, în clasamentul segmentului mediu superior, pe poziţia a şasea, după Mercedes S klasse şi Volvo S60, poate fi găsit SUV-ul Mercedes-Benz M klasse, urmat de BMW X5 şi de VW Touareg.
Un lucru demn de luat în seamă este faptul că, în timp ce Dacia Sandero ocupă un onorant loc şapte la clasa mică, Logan se află doar pe poziţia a 24-a din 29 de locuri la clasa medie inferioară.
De asemenea, BMW Group, are în toate clasele unde este reprezentat, un model pe prima sau cea de-a doua poziţie. În clasa medie, BMW X3 este de mai mulţi ani etalonul fiabilităţii, în timp ce BMW Seria 3 ocupă poziţia a treia. Cu un număr deosebit de mic de defecţiuni în ultimul an, Mini şi BMW Seria 1 ocupă prima poziţie în segmentele pe care le reprezintă, în timp ce BMW Seria 5 se clasează pe locul al doilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII