16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStart la înscrierea la grădiniţe

Start la înscrierea la grădiniţe

Începând de ieri s-a dat startul înscrierilor la grădiniţă. La nivelul judeţului Dolj există 281 de grădiniţe. În Craiova sunt 21 de unităţi cu personalitate juridică şi 30 de structuri, care dispun de 900 de locuri la program prelungit şi 300 de locuri la program normal.
Potrivit datelor statistice, la nivelul municipiului Craiova, numărul copiilor de trei şi patru ani, care ar trebui să se înscrie anul acesta la grădiniţă, va depăşi 5.400. Părinţii nu au însă motive de îngrijorare pentru că, pentru a răspunde la cât mai multe solicitări, grupele de preşcolari vor avea, cel mai probabil, 25 – 30 de copii. „Părinţii sunt rugaţi să-şi înscrie copilul la o singură unitate. La sfârşitul acestei luni, toate grădiniţele vor raporta situaţia înscrierilor la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru a se vedea dacă părinţii au înmatriculat copiii la mai multe unităţi“, a declarat Diana Brătucu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.  
Criteriile care vor fi avute în vedere la înscriere vizează domiciliul părinţilor în circumscripţia arondată grădiniţei, existenţa fraţilor/surorilor în aceeaşi grădiniţă, precum şi locul de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali în apropierea grădiniţei. Alt criteriu este şi provenienţa copiilor din familii monoparentale şi cu situaţii sociale deosebite.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU