17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElan Schwarzenberg a cumpărat Realitatea TV de la Vântu

Elan Schwarzenberg a cumpărat Realitatea TV de la Vântu

Omul de afaceri Elan Schwarzenberg a confirmat ieri că este noul acţionar majoritar al trustului de presă Realitatea, după ce a cumpărat, de la copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, 90% din acţiuni, contra unei sume „confidenţiale“, dar care i-a permis fostului proprietar „să-şi recupereze investiţia“.
„Sunt om de afaceri. Aceasta este, poate, cea mai importantă afacere pe care am făcut-o vreodată“, a declarat Schwarzenberg, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în Capitală.
Omul de afaceri a mai spus că are acces la fonduri de până la 100 de milioane de euro pentru investiţii în trust şi că va respecta contractul de management încheiat de Realitatea cu Sebastian Ghiţă, aşteptând acelaşi lucru de la cel care „a investit şi manageriază Realitatea în acest moment“.
Schwarzenberg a mai precizat că, înainte de a cumpăra acţiunile, a declanşat procedura de due-dilligence, ce are ca scop analizarea, verificarea şi evaluarea atentă a business-ului pe care urma să îl preia.
Noul proprietar al trustului Realitatea a mai subliniat că îşi doreşte plata la zi a taxelor către stat, a salariilor şi a sumelor datorate furnizorilor. Din punct de vedere editorial, Schwarzenberg
şi-ar dori ca Realitatea TV, cel mai important instrument din trust, să devină un fel de „CNN local“, şi nicidecum o pârghie pentru a face afaceri cu statul sau un mijloc de „a răstigni oameni“.
În acelaşi context, Schwarzenberg a recunoscut că nu se pricepe la mass-media şi că, la fel ca în celelalte afaceri ale sale, nu se va implica în micromanagement.
Întrebat despre motivele ce l-ar fi determinat pe Sorin Ovidiu Vântu să-i vândă Realitatea, noul proprietar a spus: „Cred că a considerat că a venit momentul să înceapă să se bucure de viaţă“.
Elan Schwarzenberg a mai spus că îl cunoaşte pe Vântu de zece ani, însă aceasta a fost prima afacere pe care a încheiat-o cu el. „Săptămâna trecută, miercuri seară, ne-am înţeles şi ne-am strâns mâna, iar vineri am semnat contractul“, a derulat omul de afaceri cronologia cumpărării pachetului majoritar la Realitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII