10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele tot fără medici

Spitalele tot fără medici

Spitalele doljene ar mai avea nevoie de cel puţin 300 de medici şi asistenţi medicali

Redistribuirea personalului sanitar din spitalele transformate în cămine de bătrâni nu a rezolvat nici pe departe problema deficitului de medici şi asistente din spitalele doljene.
În total, în cele două etape de redistribuire, în judeţul Dolj au fost angajaţi 17 medici, opt asistente şi şase infirmiere, în condiţiile în care necesarul este de 114 medici, 245 de asistenţi medicali, 102 infirmiere şi 104 îngrijitoare.

Medici din Sulina şi Anina

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, ultimii medici angajaţi în Dolj sunt în majoritate rezidenţi şi provin din mai multe zone ale ţării; pentru ei, spitalele din Dolj au fost singura şansă de a rămâne în sistem, după desfiinţarea spitalelor în care au lucrat.
„În ultima etapă a redistribuirii personalului din spitalele transformate în cămine de bătrâni, Doljul a mai primit o asistentă medicală, şase infirmiere şi şase medici. Astfel, la Spitalul Băileşti au fost repartizaţi un medic specialist în  obstetrică-ginecologie de la Spitalul din Bălceşti – Vâlcea, un medic rezident în radiologie de la Spitalul din Anina – Caraş-Severin şi un medic rezident în pediatrie de la Spitalul din Drăgăneşti-Olt. Spitalul Calafat a primit şi el un medic rezident în neurologie, de la Strehaia – Mehedinţi, un rezident în pediatrie de la Spitalul din Vintilă Vodă – Buzău şi un rezident pediatru de la Spitalul din Sulina – Tulcea. Au fost repartizaţi, de asemenea, în Dolj o asistentă medicală şi şase infirmiere din judeţul Vâlcea“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Cel mai mare deficit de medici rămâne în continuare la Spitalul de Urgenţă Craiova, care ar mai avea nevoie de 29 de medici, dintre care 13 specialişti în medicină de urgenţă.
Medicina de urgenţă este o specialitate relativ nouă, în care nu s-a realizat o echilibrare a cererii şi ofertei. În plus, mulţi dintre rezidenţii care au ales această specialitate renunţă la ea în timpul perioadei de pregătire pentru a se reorienta spre alte specialităţi mai uşoare, dar la fel de prost plătite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII