21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârguială pentru strada Amaradia

Târguială pentru strada Amaradia

Firmele care efectuează lucrările de reabilitare au solicitat un termen suplimentar de 15 zile, cu care primăria nu este de acord  

Circulaţia pe strada Amaradia nu se va relua de la 1 mai, aşa cum se anunţase iniţial. Închis pe 19 martie pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi a reţelei de energie electrică de înalt voltaj, sectorul cuprins între intersecţia cu strada Doljului şi cea cu Brâncuşi nu va fi redat circulaţiei mai devreme de 7 mai. Firmele care se ocupă de cele două reţele au solicitat primăriei prelungirea cu încă 15 zile a termenului de finalizare a lucrărilor, dar autorităţile locale nu au de gând să le acorde o păsuire mai mare de şapte zile.
„Cei care efectuează lucrările au cerut o prelungire cu 15 zile a termenului de finalizare, însă nu vom fi de acord. Nu ştiu cine a făcut solicitarea, cei cu gazele sau cei cu reţeaua de energie electrică, dar încă 15 zile mi se pare mult. Noi le-am dat termen o lună, strada s-a închis de pe 19 martie, iar ei tot nu au terminat. Să facă bine să grăbească lucrările, pentru că nu vor primi mai mult de o săptămână ca termen de finalizare a lucrărilor. Amaradia este o stradă principală şi nu putem să o ţinem închisă aşa mult“, a anunţat viceprimarul Teodor Sas.

Cablul electric nu a fost încă pus

Pe strada Amaradia, pe porţiunea dintre intersecţiile cu Doljului şi Brâncuşi, ieri se lucra de zor. Firma care s-a ocupat cu reabilitarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale era aproape gata cu lucrările.
„Am introdus conductele, mai avem de făcut câteva racorduri, iar apoi să reparăm“, a precizat şeful lucrărilor. Ieri, altă echipă lucra deja la refacerea carosabilului afectat după introducerea conductelor. „Nu ştim ce au băgat aici, noi doar reparăm. Pentru asta am fost aduşi“, a spus unul dintre muncitori, care tasa pietrişul turnat peste nisip.
În schimb, cei care se ocupă de reţeaua de energie electrică nu au apucat încă să bage cablul de înaltă tensiune. „Nu mai avem nici noi mult. Mai este de pus cablul. Am avut unele mici probleme, au fost şi Sărbătorile“, a specificat un angajat al Electromontaj Timişoara, firma care se ocupă de această lucrare. 
Strada Amaradia va fi reabilitată în totalitate din fonduri europene, însă până acum nu s-a semnat nici măcar contractul de finanţare. În aceste condiţii, cel puţin până la toamnă, circulaţia va depinde de modul în care cele două firme se vor ocupa de lucrările de reabilitare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII