5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul personalului angajat în sistemul de învăţământ este în scădere

Numărul personalului angajat în sistemul de învăţământ este în scădere

Numărul personalului angajat în sistemul de învăţământ în perioada 2009-2010 a înregistrat o scădere de 2,3% faţă de 2008, se arată în Raportul asupra stării sistemului naţional de învăţământ, făcut public, azi de Ministerul Educaţiei.
În raport se arată că măsurile recente privind reducerile de posturi din învăţământ, ce vor fi reflectate în situaţiile statistice pentru anul şcolar 2010-2011, vor accentua această tendinţă.
Numărul personalului angajat în învăţământ este de 386.657 persoane.
"În anul şcolar 2009-2010, numărul personalului didactic a fost de 268.679 persoane. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în învăţământul primar, în cel gimnazial şi în cel profesional. precedent. În învăţământul preşcolar, numărul cadrelor didactice a crescut uşor în mediul urban şi a scăzut în mediul rural. În învăţământul primar şi gimnazial se înregistrează reduceri în ambele medii de rezidenţă. În învăţământul profesional se înregistrează scăderi semnificative în ambele medii de rezidenţă – situaţie determinată în principal de procesul de reorganizare a acestei forme de învăţământ. La nivelul liceului a crescut numărul cadrelor didactice din mediul rural, concomitent cu scăderea numărului cadrelor didactice din mediul urban. Această situaţie este influenţată, de asemenea, de procesul de reorganizare a învăţământului profesional şi tehnic", se precizează în raport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS