Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Elevii şi preşcolarii intră în vacanţa de Paşte
Elevii din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, dar şi copiii de la grădiniţă intră în vacanţă de astăzi, după terminarea cursurilor, şi se vor întoarce la ore marţi, 26 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Cursurile semestrului al doilea se vor încheia pe 17 iunie.
Vacanţa de vară este prevăzută în perioada 18 iunie – 11 septembrie 2011. Potrivit MECTS, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.
Vor beneficia de vacanţa prilejuită de Sărbătorile Pascale şi studenţii, în funcţie de decizia senatelor universitare.
• Adrian Dinu

Bercea Mondial, deferit justiţiei
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au trimis ieri în judecată, în stare de arest preventiv, pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Acesta este acuzat de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri, instigare la mărturie mincinoasă şi port ilegal de armă albă. În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei atât fiul lui Bercea – Florin Anghel, zis Ambasador – acuzat pentru complicitate la tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, cât şi soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, zisă Stela, pusă sub acuzare pentru instigare la mărturie mincinoasă. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Tribunalul Olt.
• Adrian Dinu

CE Turceni caută bani pentru o instalaţie de captare a CO2
Complexul Energetic (CE) Turceni caută finanţare pentru construirea unei instalaţii de captare şi depozitare a dioxidului de carbon emis de termocentrală şi eliminarea completă a poluării. Pe lângă CE Turceni, parteneri în cadrul proiectului mai sunt TRANSGAZ şi ROMGAZ. Costurile investiţiei sunt enorme, însă se doreşte atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană. „Dacă vom avea finanţare, vom realiza instalaţia de captare, iar depozitul va fi construit la 3-5 km de Complex. Costurile se ridică la 680 de milioane de euro pentru CE Turceni şi la peste 800 de milioane de euro pentru cei doi parteneri“, a declarat Dumitru Graure, directorul general al CE Turceni.
• Eugen Măruţă

Campanie de colectare a electrocasnicelor vechi
Asociaţia Română pentru Reciclare „RoREC“ organizează mâine la Târgu Jiu şi Motru o campanie de colectare a electrocasnicelor uzate. Acţiunile vor debuta la ora 10.00 şi se vor încheia la ora 17.00. În Târgu Jiu vor fi deschise puncte provizorii de colectare în: Debarcader, Casa de Cultură, Parc Lido, Şcoala Romaneşti, Liceul Agricol Bârseşti, Şcoala Generală Drăgoieni. În Motru, punctele provizorii de colectare vor funcţiona în principalele intersecţii din oraş, dar şi în localităţile învecinate: Roşiuţa, Ploştina, Leurda, Horăşti şi Însurăţei. Persoanele care îşi vor aduce la punctele de colectare electrocasnicele vechi vor putea câştiga în cadrul unei tombole electrocasnice şi echipamente electrice noi. În judeţul Gorj, Asociaţia „RoREC“ a derulat anul acesta trei acţiuni de colectare în localităţile Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti-Ciocadia, Săcelu, Crasna, Târgu Cărbuneşti, Ţicleni şi Rovinari. Au fost colectate peste 11.000 de kilograme de electrocasnice uzate de la 610 deponenţi.
• Eugen Măruţă

Exit mobile version