12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul s-a rupt, autorităţile se ceartă

Drumul s-a rupt, autorităţile se ceartă

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a luat ieri apărarea guvernului, spunând că nu executivul este vinovat pentru alunecarea de teren de la marginea drumului modernizat din fonduri europene Craiova – Segarcea.
Parapetele de pe marginea drumului s-a prăbuşit, iar terenul s-a surpat în dreptul localităţii Gura Văii pe o porţiune de 80 de metri, într-un loc unde au fost dese ruperi de pământ în ultimii ani. Conducerea Consiliului Judeţean Dolj, beneficiarul lucrării, a acuzat Ministerul Dezvoltării şi proiectantul drumului că nu au ţinut cont de recomandările lor referitoare la realizarea unui studiu geotehnic. „Proiectantul nici nu prinsese această zonă în proiect pentru consolidare, deşi aici sunt alunecări multianuale, dar a făcut-o la insistenţele noastre. Nu au fost foarte fericiţi, pentru că erau bani de cheltuit şi s-au limitat la această porţiune, nu au mai făcut studiu mai sus şi mai jos de această zonă“, spunea preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
În replică, prefectul Nicolae Giugea a dat de înţeles că vina o poartă chiar beneficiarul lucrării, CJ Dolj. „Am solicitat Consiliului Judeţean şi Comisiei Tehnice să-mi dea un răspuns referitor la situaţia de pe acest drum. E o chestie curioasă. Cum să intervină guvernul cu bani pentru un drum în garanţie?“, s-a întrebat Giugea. Dacă disputa dintre cele trei instituţii este departe de finalizare, societatea de lucrări drumuri şi poduri din subordinea consiliului judeţean a protejat marginea distrusă a drumului Craiova – Segarcea. „Circulaţia se desfăşoară normal, doar pe banda de urgenţă am amplasat borduri. Alunecarea nu a avansat“, a declarat directorul SC LDP SRL, Gheorghe Mâciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII