13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesoară de dans la 19 ani

Profesoară de dans la 19 ani

La numai 19 ani, Andreea Jianu este coregrafă şi dansatoare de succes. Are la activ zeci de concursuri internaţionale de street dance şi hip-hop, iar între antrenamente, facultate şi un job învaţă noi mişcări şi le execută cu atâta precizie şi uşurinţă încât chiar şi cei mai cunoscuţi dansatori ar fi invidioşi.
Totul a început la vârsta de trei ani, când mama sa a înscris-o la cursurile de la Şcoala Populară de Artă. Dorea ca fiica ei să-i îndeplinească visul pe care ea îl abandonase de ceva vreme. De atunci, tânăra nu a mai pierdut nici măcar o secundă contactul cu lumea „magică“ a dansului. În clasa a cincea şi-a descoperit şi o latură mult mai sensibilă, astfel că dansurile latino au făcut parte din viaţa ei pentru câţiva ani. „Îmi place să dansez salsa, samba, rumba, să pun pasiune şi emoţie în ceea ce fac. Ritmul acestora m-a fascinat“, spune artista. Liceul a reprezentat un nou început… pentru că următorul stil adoptat de ea a fost hip-hopul.
S-a înscris în Dynamic Loonie Tunes şi în Next Level Kid, trupe cu care a participat la numeroase workshopuri şi concursuri din Italia şi Croaţia, însă în Bucureşti a cunoscut adevăratul succes colaborând cu cei de la One Beat.
A făcut performanţă în dans, reuşind să se remarce atât în competiţiile individuale, cât şi în cele la care a participat cu trupele, astfel că artista şi-a găsit proiecte de viitor în oraşul natal: a înfiinţat o nouă trupă de tineri dansatori, „Street Beat“, cu care participă la fel de fel de evenimente, colaborează cu câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Carol I“ şi chiar predă coregrafie. A hotărât să devină dansatoare profesionistă indiferent de provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului. Susţine cu tărie că dansul este stilul ei de viaţă: „Deseori dansez în faţa oglinzii şi mă gândesc cum ar fi dacă, măcar pentru un moment, aş dansa alături de Madonna sau Beyonce. Pe scenă vreau să ating perfecţiunea aceea pe care le-o cer elevilor mei. Poate că nu există, însă sper că măcar ei vor reuşi cu adevărat…“. Cu un gust amar încearcă să explice că minunata carieră a unui dansator se termină la 25 de ani şi nu crede că România poate oferi o şansă tinerilor.
 Andreea a avut posibilitatea de a dansa în marile oraşe ale lumii şi a urcat pe podium de nenumărate ori. „Orice este posibil. Contează numai să vrei“, a mărturisit tânăra, care nu a regretat niciodată lucrurile la care a renunţat pentru a-şi face o carieră. „Dansul este dragostea care vine din înţelegere şi pasiune“, a adăugat Andreea. Pentru ea, hip-hopul este cel mai bun mod de a-şi exprima sentimentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII