3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, mare poluator

Craiova, mare poluator

Comisia Europeană a declanşat ieri procedura de infringement pentru cinci zone din România, din cauza poluării atmosferice provocate de pulberile în suspensie, avertizează Garda Naţională de Mediu.
Zonele în care au fost înregistrate depăşiri ale limitelor de pulberi în suspensie sunt Craiova, Galaţi, Timişoara, Cluj şi nordul ţării.
„În prezent, legislaţia românească privind calitatea aerului nu respectă cerinţele europene, monitorizarea calităţii aerului este incompletă, mai multe substanţe poluante înregistrează valori peste limitele de pericol pentru sănătatea umană, iar populaţia nu are o modalitate la îndemână pentru a evalua calitatea aerului pe care îl respiră“, a declarat Irina Bota, expert cercetare la Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.
În Craiova, se înregistrează depăşiri substanţiale şi frecvente ale limitelor impuse de Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru concentraţiile de substanţe poluante în aer. Această situaţie are efecte serioase asupra sănătăţii populaţiei. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile maşinilor atât la oprirea acestora, cât şi din cauza arderilor incomplete.
Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept şi dificultăţi respiratorii. De asemenea, sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare şi respiratorii, copiii şi vârstnicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII