Sorin Marcu: Dacă nu lipeşti vinieta în parbriz, legal nu o aiPrimăria Craiova porneşte vânătoarea şoferilor care conduc maşini cu numere străine. Poliţia Locală va verifica parcările din oraş şi va da amenzi celor care nu şi-au cumpărat vinieta care le dă dreptul să parcheze. Problema mare este că amendă vor primi toţi şoferii, inclusiv cei cu maşini înmatriculate în Dolj, care nu şi-au lipit vinieta în parbriz. Informaţiile au fost făcută publice de directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, Sorin Marcu. El a declarat într-un interviu acordat GdS că din luna mai va fi pus în aplicare un regulament pentru plata taxei de parcare.

GdS: Şi-a făcut primăria planul la încasări în primele trei luni?

Sorin Marcu: La 22 martie încasaserăm doar cu 46.000 de lei mai puţin. E o sumă mică.

GdS: Este criza de vină?

S.M.: Este posibil, dar nu dau neapărat vina pe ea. Nu este o diferenţă foarte mare. Banii ăştia îi putem recupera într-o zi.

GdS: Se comportă contribuabilii diferit anul ăsta?

S.M.: Criza nu a afectat comportamentul. An de an, încasările au crescut. Anul acesta ne aşteptăm să fie mai mari. Noi încasăm banii pe proprietăţi, iar proprietăţi tot timpul se construiesc. Rar se demolează o clădire şi nu se construieşte alta în locul ei. Numărul creşte constant. Mai avem pierderi la graniţe, unde comunele limitrofe acaparează încet câte un imobil sau o bucată de teren.

GdS: Şi cum rezolvaţi? Îşi poate alege omul locul unde să plătească taxa?

S.M.: Nu. Impozitul se plăteşte clar pe teritoriul administrativ unde este proprietatea.

GdS: Atunci nu au acaparat, ci au luat ce era al lor…

S.M.: Şi asta este adevărat, dacă e să ne luăm după decretul de lege din 1968. Sunt oameni care înainte plăteau la Craiova şi acum nu. Este vorba de toate imobilele de la zona Ford. Toţi sunt la Cârcea. Pe partea asta, spre Hanul Doctorului, este un service făcut anul trecut şi după ce s-a dat în folosinţă, după nici o lună, Primăria Pieleşti a acţionat în instanţă Craiova şi a câştigat. Întrebarea mea este de ce nu s-a sesizat pentru că de patru-cinci ani s-a săpat acolo, lucrările s-au văzut de mult timp. De ce nu s-a sesizat nimeni şi să-i aplice o amendă constructorului, pentru că autorizaţia este dată de Craiova, toate utilităţile, iar după finalizare, te duci în instanţă şi iei doar impozitele.

GdS: De ce le mai daţi autorizaţie atunci, ştiind că nu vor mai plăti impozit la Craiova?

S.M.: Nu noi eliberăm autorizaţiile. Probabil la vremea respectivă figura pe teritoriul Craiovei. Nu sunt nişte limite clare, fiecare bucată se câştigă în instanţă.

GdS: Cine este cel mai bun plătitor de taxe şi impozite locale: pensionarul, firma, angajatul?

S.M.: Fiecare categorie are şi părţi bune, şi părţi rele. Sunt şi pensionari care, la 1 ianuarie, dacă ar putea, ar veni să plătească impozitele. Explicaţia ar fi că ei îşi drămuiesc banii mai bine şi i-au pus deoparte şi de aceea sunt primii. Sunt mult mai raţionali, să scape de griji. O mare creştere o au şi tinerii. Vin puternic din urmă. Cred că au început să conştientizeze că, neplătind datoriile, se lovesc de alte probleme. Atunci când vor să vândă o maşină, nu o pot înstrăina, când au nevoie de un certificat fiscal, nu-l obţin. Şi populaţia mai tânără face şi cele mai multe mişcări de bunuri. Tânără înseamnă până în 40 – 45 de ani.

GdS: Din ce cartier sunt cei mai buni plătitori?

S.M.: Nu avem o astfel de statistică, dar se poate face.

GdS: Cât plăteşte anual un hipermarket?

S.M.: Câteva sute de mii de lei, adică două-trei. La persoanele juridice impozitarea se face la valoarea contabilă a imobilului respectiv. La o construcţie de acum câţiva ani altele au fost costurile la materiale, pentru că de aici reiese valoarea.

Regulamentul care va înnebuni şoferii din Craiova

GdS: Se plăteşte taxa de parcare?

S.M.: Da. În general, toţi cei care şi-au achitat impozitul auto au plătit şi taxa de parcare. Deocamdată, avem foarte puţine cazuri în care s-a achitat taxa de parcare pentru cetăţeni din alte localităţi.

GdS: Adică la „bulgăroaice“…

S.M.: Da. Avem cazuri de plăţi voluntare. Sunt şoferi cu maşini de Bulgaria care au plătit, cam 20 de persoane. E bine că este un început.

GdS: Cum îi puteţi obliga?

S.M.: În şedinţa de consiliu din această săptămână avem pe ordinea de zi regulamentul privind aprobarea taxei de parcare. Sunt prevăzute sancţiuni pentru neplată care se aplică tuturor maşinilor parcate pe domeniul public.

GdS: Cum verificaţi dacă s-a plătit taxa de parcare pentru o maşină?

S.M.: Asta e problema, cum identificăm persoanele care folosesc aceste maşini. Am încercat o colaborare cu Poliţia Rutieră, care încearcă să facă o bază de date şi să ia legătura cu omologii lor bulgari. Este ca la radar. Poliţia nu te opreşte, dar îţi trimite poza. Pe baza numărului de înmatriculare, poate fi identificat proprietarul din Bulgaria, iar proprietarul va fi obligat să spună cu cine are contractul de comodat

GdS: Ce presupune acest regulament?

S.M.: Regulamentul este de vreo două-trei luni la Direcţia Juridică. Nu vom mai ridica maşini. Pe baza fotografiei, putem face identificarea.

GdS: De unde ştiţi că omul acela nu este în tranzit în Craiova şi stă doar o oră?

S.M.: Dacă e în tranzit, e obligat să ia vinietă. Este şi taxă pentru o zi – un leu, pentru 30 de zile – 15 lei şi un an – 40 de lei. Se plăteşte la noi şi vrem să încheiem protocol cu trusturile de presă care să le distribuie la chioşcuri, în staţiile RAT, plus la toate ghişeele noastre, aici, la fostul Liceu Auto şi în Craioviţa.

GdS: Rovinieta este valabilă şi pentru cei din Craiova?

S.M.: Cei care au maşinile înregistrate în evidenţele noastre trebuie să plătească taxa pe un an.

GdS: Concret, cum procedează poliţistul?

S.M.: Contribuabilul este obligat să lipească vinieta în geam.

GdS: Şi lipeşte 12 viniete dacă ia în fiecare lună?

S.M.: Le dezlipeşte pe celelalte. Altfel nu poţi să-l identifici pe cel care a plătit sau nu.

GdS: Dar aveţi o bază de date.

S.M.: Avem, dar el din stradă nu ştie. Nu poate să ia fiecare maşină la verificat şi apoi să sune.

GdS: Şi dacă îi lipeşte vinieta, ce i se întâmplă şoferului? Primeşte amendă?

S.M.: Se face identificarea şi se vede dacă a avut-o sau nu. E ca şi la RCA.

GdS: Deci, nu primeşte amendă…

S.M.: Nu. Nu primeşte amendă pentru nelipirea ei. Dar asta îţi poate aduce eventuale solicitări să mai faci un drum, pierzi timp. Noi sperăm ca în aprilie să putem distribui vinietele pentru taxa de parcare. Fiind un produs nou pentru Craiova, probabil vor mai fi mici neconcordanţe. Vom vedea după primul an ce rezultate dă.

GdS: Tot nu este clar la ce să ar trebui să se aştepte şoferii dacă nu au vinieta lipită în parbriz.

S.M.: Poliţistul se uită dacă şoferul are vinieta lipită pe parbriz şi face poza. El poate întocmi procesul-verbal la faţa locului. Amenda pentru lipsa vinietei este între 100 şi 300 de lei. E vorba de gravitatea faptei. Dacă săvârşeşte în mod repetat fapta, poliţistul poate acorda amenda maximă.

GdS: Şi proprietarul maşinii cum află dacă are probleme sau nu din cauza vinietei?

S.M.: Noi nu luăm în debit amenda dacă nu are confirmarea cetăţeanului. Procesul-verbal vine acasă prin poştă cu confirmare de primire. Dacă refuză să semneze, i se aplică procedura de afişare.

GdS: Deci, dacă cetăţeanul ştie că are vinietă, nu semnează procesul-verbal care îi vine acasă pentru că nu a lipit vinieta în parbriz.

S.M.: Un proces-verbal nu mai poate să-l anuleze decât o instanţă.

GdS: Păi asta înseamnă că a fost amendat…

S.M.: Aici ajungem la situaţia cu neplăceri. Dacă nu o pune în parbriz şi nu e la maşină când vine poliţistul, din punct de vedere legal nu o are. Toate vinietele de drum prin ţări străine se lipesc în parbriz. Sfatul meu este să lipească vinieta pentru a evita neplăcerile.

GdS: Când intră în vigoare acest regulament?

S.M.: Cred că din mai intră în vigoare. Şi licitaţia pentru tipărirea vinietelor este avansată. Avem 110.000 de autoturisme înregistrate în baza de date şi am mai luat o marjă de 40.000 de alte maşini care ar tranzita Craiova. Sunt foarte multe maşini înregistrate la comunele limitrofe care ajung zilnic în Bănie.

GdS: Şi pe acestea cum le identificaţi?

S.M.: Anul trecut, de exemplu, când a fost taxa de parcare progresivă, multe firme şi-au mutat sediul în comunele limitrofe pentru a evita plata taxei. Şi noi am revenit asupra taxei. Se ajungea la un moment dat ca taxa de parcare să fie mai mare decât impozitul auto. Era, de exemplu, un Matiz care avea impozit 32 de lei, iar taxa de parcare, fiind a patra sau a cincea maşină, ajungea la 100 de lei. Este foarte uşor de identificat, deoarece Poliţia Locală va avea acces la baza de date a Poliţiei Rutiere. Aici nu este o problemă. La o maşină înmatriculată în România se poate afla uşor proprietarul.

GdS: Pe câte imobile din Craiova se plăteşte impozit?

S.M.: Erau 94.000 de imobile, numai clădiri. La terenuri e mai dificil, pentru că e greu măsurabil. Din acestea, blocurile au cea mai mare pondere.

GdS: Sunt oameni cu mai multe case în Craiova?


S.M.: Da. Este o persoană care are 14 proprietăţi şi nu este dezvoltator imobiliar. Peste şapte case – unul, trei persoane – peste şase case, 17 – peste cinci, 48 – cu mai mult de patru case, 185 cu trei case.

GdS: Avem oameni care deţin proprietăţi de lux, yahturi, bărci cu motor?

S.M.: În Craiova sunt până în cinci persoane care au şi bărci. Acestea se pot declara şi la Autoritatea Navală.

GdS: De ce este prinsă în zona A, adică cea mai scumpă, aproape jumătate din Craiova?

S.M.: Este zona centrală, care cuprinde o suprafaţă mare. Normal că se iau mai mulţi bani. În zonele respective există toate utilităţile.

GdS: De ce nu a fost inclusă şi Craioviţa atunci? Şi ea are toate utilităţile!

S.M.: Ea este spre marginea oraşului. Această zonare e de acum trei-patru ani.

GdS: Cum recuperaţi datoriile şi care este nivelul lor?

S.M.: Prin măsuri de executare care deja se ştiu. Titlu executoriu, somaţie, poprirea veniturilor şi mergem până la sechestre pe bunuri. Avem licitaţii în fiecare lună, avem sechestru chiar şi la plantaţii la Staţiunea Pomicolă Cernele.

GdS: Cum vă descurcaţi cu firmele?

S.M.: Au fost probleme cu plăţile, deoarece multe au intrat în insolvenţă, chiar dacă la noi nu aveau datorii mari. Intrând în insolvenţă, nu am mai putut aplica măsurile de executare şi nu avem decât să ne înscriem la masa credală. Aici mai apare şi problema reevaluărilor proprietăţilor. Din trei în trei ani trebuie să întocmească aceste reevaluări, altfel sunt impuşi la o cotă diferită, mult mai mare. În cazul Craiovei vorbim ca, în loc de 1,8%, să aplicăm 12%. Ce înseamnă reevaluarea? Anii trecuţi, un apartament se cumpăra cu o sută de milioane, peste cinci făcea poate un miliard, iar impozitul se plătea la o sută de milioane. Reevaluarea nu este o obligaţie, dar dacă nu, se impozitează cu acea cotă mare.

GdS: Mai executaţi firme?

S.M.: Acum avem cam 12 persoane juridice.

GdS: Reuşiţi şi să vindeţi bunurile respective?

S.M.: O parte, da. O mare parte din contribuabili încep să achite din obligaţii când ajung în situaţia asta. De foarte multe ori, suntem nevoiţi să nu mai ţinem licitaţia pentru că şi-au achitat datoriile.

GdS: Aveţi multe procese de faliment ale firmelor? Aţi recuperat vreun leu în urma acestor procese?

S.M.: Sume, da, dar sunt foarte mici faţă de cât era de plată, pentru că la persoane juridice imobilele sunt deja ipotecate în favoarea băncilor şi ele au prioritate în faţa noastră. Pierdem foarte mulţi bani. Dacă se îndestulează banca şi ne mai rămâne şi nouă ceva, e bine.

GdS: Aţi cerut atragerea răspunderii materiale a vreunui administrator?

S.M.: Da, dar nu s-a materializat nici unul pentru că sunt pe rol, la judecată. Sunt 10-15 cazuri, iar suma este de sute de mii de lei. Am cerut atragerea pentru că am avut cazuri în care o parte din bunuri apar vândute prin acte fără solicitarea certificatului fiscal, în perioade când nu era obligatoriu, şi sunt bunuri înstrăinate către persoane din anturajul familiei.

GdS: Aţi recuperat vreun ban de firmele lui Boerică?

S.M.: Nu, până acum, pentru că au intrat în faliment, iar la distribuire nu am mai apucat nici un leu. Nu el era administrator pentru a-i atrage răspunderea. Ştiu că s-au făcut demersuri, dar noi nu avem un jurist care să ne reprezinte direct, ci lucrăm cu Direcţia Juridică a Primăriei şi e mai dificil.

GdS: De la Samir Sprânceană aţi recuperat vreun ban?

S.M.: Din câte îmi amintesc, nu. Am recuperat de la fraţii Mihăilescu. Am avut un sechestru pe un teren la Calafat, pe care l-am vândut şi am încasat banii în întregime. Terenul avea câteva mii de metri pătraţi, lângă fosta fabrică. A fost vândut acum doi ani. La Siclitaru am început executarea, dar am fost acţionaţi în instanţă, iar acum stăm pe loc.

GdS: Deci, aceasta este o metodă de a amâna plata?

S.M.: Da.

GdS: Lumea spune că primăria a apărat interesele acestor afacerişti şi că nu a luat toate măsurile de executare…

S.M.: Nu cred, nu pot fi de acord cu aşa ceva, cel puţin de şase luni de când sunt eu.

GdS: Credeţi că este tardiv ce aţi făcut dumneavoastră? Trebuia făcut mai demult pentru a avea efect?

S.M.: Nu este tardiv. Toate aceste transferuri de bunuri nu se mai pot face fără certificat fiscal. Altfel, se poate anula actul.

GdS: Care este situaţia Ford din punctul de vedere al taxelor şi impozitelor?

S.M.: Ford plăteşte la Craiova, dar este un proces pe rol. Noi sperăm să nu ne părăsească şi să rămână la noi. Ei plătesc către bugetul local cam 650.000 de lei pe an.

Cazul Universitatea Craiova

GdS: Aveţi procese pe rol cu Universitatea Craiova.

S.M.: Le-am blocat toate conturile, avem şi sechestre puse, avem şi o licitaţie luna aceasta pentru un autoturism. Sechestrul este de mai mult timp, dar a fost o contestaţie la executare şi am câştigat. Preţul este de 240.000 de lei.

GdS: Aţi recuperat vreun leu din conturile poprite?

S.M.: Nu. Explicaţia băncilor este că nu sunt bani în cont, că toate sumele care intră în cont se duc pe salarii. Acum le-au intrat cei 700.000 de euro din vânzarea lui Mihai Costea.

GdS: Cum a reuşit clubul mereu să evite plata taxelor şi impozitelor?

S.M.: Prin acest labirint juridic, dar care este legal. Mie îmi lipsesc juriştii. Dar ei se ocupă de toate problemele primăriei. De multe ori trebuie să fie în aceeaşi zi la 10 – 15 procese. Am avut procese strămutate la Cluj. Iar sistemul legislativ este cumva permisiv şi nu ne dă mai multă putere.

GdS: Ce ar trebui schimbat pentru a avea mai multă putere?

S.M.: În primul rând, legea ar trebui să fie drastică, să nu mai depindem atât de mult de acele întârzieri pe care le avem în executare. Orice persoană care vrea să-şi mai rezolve puţin problemele ne acţionează în instanţă. Durează poate şi un an. În această perioadă, cu diverse chichiţe, anumite proprietăţi pot fi făcute pierdute. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Referitor la licitaţii, ar trebui să putem să le organizăm mai des, ar trebui rezolvată problema cu băncile. Mai avem şi cheltuieli de executare şi nu ne alegem cu nimic.

GdS: Credeţi că veţi mai recupera vreun ban de la clubul de fotbal?

S.M.: Dacă vrea să-şi mai desfăşoare activitatea, trebuie să şi plătească. Pe persoană fizică, patronul clubului este bun-platnic. Nu are sechestru pe casă.

GdS: Fiscul doljean, de exemplu, a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor. Vă gândiţi să faceţi acelaşi lucru?

S.M.: Noi am mai făcut o adresă către LPF referitoare la drepturile TV şi Liga ne-a comunicat că nu se poate face poprire pe drepturile TV. Apoi am purtat o întreagă corespondenţă. O să încercăm şi noi, dar nu vedeţi că nici ei nu recuperează nimic? Vom lua legătura cu DGFP să găsim cu juriştii noştri o metodă.

GdS: Pe câte conturi ale persoanelor fizice aţi pus poprire?

S.M.: Sunt mii de persoane, provenind din amenzi şi din impozite. Noi luăm conturile bancare de la DGFP, dar multe sunt neutilizate de foarte mult timp. Băncile ne informează că nu au disponibil. Celor care au taxe şi impozite de plătit, le punem sechestru. O problemă mai mare este la cei cu amenzi care nu au nici un fel de bun urmăribil şi aici am făcut demersuri şi ne-am îndreptat împotriva lor să presteze muncă în folosul comunităţii. Sunt foarte multe cazuri. Instanţa le dă un cuantum de ore în funcţie de valoarea amenzii. Am pus poprire şi pe conturile de salariu şi de pensii. Sunt sute de cazuri. Semnez câteva zeci de popriri pe zi. Luăm datele de la Casa de Pensii, de unde ni se dă locul de muncă şi facem adresă. Firma angajatoare este obligată să ne vireze până la o treime din salariu.

GdS: Reuşiţi să vindeţi imobilele sechestrate ale persoanelor fizice?

S.M.: Foarte greu, deoarece dacă are o singură proprietate, legea ne obligă să-i păstrăm un spaţiu minim de locuit şi sunt foarte rare cazurile în care cineva vrea să cumpere un imobil ştiind că trebuie să-l păstreze pe vechiul proprietar. Trebuie să-i oprească o cameră. Este o anomalie. În aceeaşi situaţie sunt şi asociaţiile de proprietari.

GdS: Dacă toate firmele ar specula legea, aţi mai încasa vreun leu?

S.M.: Nu ştiu, sunt într-o situaţie foarte grea dacă toate firmele ar ajunge în situaţia asta.

GdS: Cât din restanţele pe care le aveţi de încasat mai pot fi recuperate?

S.M.: Avem foarte multe autoturisme care în anii trecuţi nu erau în evidenţa electronică, nici în cea a celor de la Permise. Se proceda mai mult scriptic, adică o persoană vindea autoturismul, dar la noi nu mai ajungea să scadă acel autoturism. O mare parte din datoriile istorice de aici provin. Nu reuşim să identificăm contribuabilii. Mai sunt datorii de la clădiri şi terenuri în litigiu şi nu ştim cine este proprietarul. Avem 50 de milioane de lei datorii restante, iar foarte greu recuperabile cam zece milioane de lei.

Impozitul la casă nu e mare, vine cam un pachet de ţigări pe lună, dar avem de a face şi cu multă indolenţă. Oamenii lasă pe altă dată şi se strânge o sumă mare.

GdS: Comparativ cu alte oraşe mari din ţară, avem impozite mai mici sau mai mari?

S.M.: Suntem undeva la mijloc. La Timişoara şi Cluj, impozitele sunt mai mari decât la noi. La Iaşi, parcă, şi la Oradea sunt mai mici. Dacă ar conştientiza mai mult populaţia, nu cred că ar fi probleme.

GdS: Îi sperie pe oameni somaţiile de plată?

S.M.: Da. Asta e problema la români. Până nu îl sperii un pic, nu fac pasul.

 Comenteaza acum

95 Comentarii

 1. avocatul diavolului said:

  Zau, Marcule! Invatasi tu la damigeana lu’ tac’tu la Breasta ce e LEGAL! Abia astept sa-mi demonstrezi tu cum nu am eu legal vinieta pe care o am legal. CA AM FCATURA! Nu inteleg cum poate GDS sa faca un interviu din excrementatia neurala a astuia. Vax!

 2. gabi said:

  vreti sa luati taxa de parcare pentru 150 000 de masini. dar aveti macar 150 000 de locuri de parcare publice, la dispozitia cetatenilor?

 3. ionut said:

  cea mai mare porcarie…eu am platit si impozitul si parcarea si nu mi s-a dat nici o vinieta ….cand o sa o primesc o voi lipi in geam pana atunci ce sa lipesc sa imi spuna marele sef?

 4. B.Cristian said:

  dobitoc mai e asta! in toate tarile straine, exista o evidenta informatica a numerelor de inmatriculare, si a taxelor, achitate sau nu, in evidenta. Cand vine politistul la tine (afara) pentru o amenda, te intreaba POS sau cash? Dar normal ca romanasii nostrii nu stiu ce sunt astea POS. In schimb platim, taxe si impozite, pe ce? Nu stiu eu din-astea! Platim taxa de drum? vedem noi schimbarea? Platim roviniete ! vedem noi schimbarea? Normal acum carcotasii vor da cu parul, ca “macar se misca ceva” ..si totusi ii rog sa se gandeasca ca BULGARII vecinii nostrii mai “saraci”, in orice domeniu, PUNCTEAZA mai bine ca romanii: turism, taxe, autostrazi, inmatriculari ! Exista si la ei coruptie, dar la noi e sub orice critica. Dar asa-i romanul, obisnuit, vom sta cu morcovul in fund, ca asa ne place. Ne vom multumii cu putin, iar altii ne vor “toca” si mai mult. Of, doamne, de-abia astept sa se faca odata cadastrul orasului..sa-mi cumpar loc de parcare. Numai de-al draqu imi cumpar inca 2 rable, ca sa am 3 locuri de parcare. Si cine o parca pe locul meu, se va trezi cu masina pe jante (1,2,3 – pana ce nu va mai parca).

 5. dicu said:

  ba boule puneti tonomate de plata a parcarilor care iti scoate un bilet cu ora si data cind ai parcat ;nu sa platesti un om cum ati facut inainte.Ce fac eu daca sunt in tranzit? Cind voi nu aveti tiparite rovignete

 6. alex said:

  sa faci locuri de parcare daca vrei taxe… daca te duci ziua in centru stai cate 30 de minute sa parchezi … vreti numai taxe dar nu faceti nimic cu banii pe care ii luati de la contribuabili… strazile sunt sub orice critica , parcari nu sunt… si multe altele

 7. Ion said:

  @B.Cristian: consilierii si astia din primarie au fost numai sa se plimbe pe afara, nu sa invete ceva util.
  @dicu: ideea e buna dar iar o sa fie prilej de ciupit cate ceva si cu automatele astea, plus ca POS-uri pentru amenzi tot iti trebuie si in cazul asta.

  Nu stim sa bagam la cap ceea ce altii au rezolvat de 50 de ani, suntem olteni noi le stim pe toate inca din burta mamei.

 8. suporter said:

  inca o idiotenie din partea ”dragilor’ nostri incompetenti.atunci cand o sa avem locuri de parcare o sa platim si vinietele.la ora actuala daca ai ceva de facut in centrul orasului trebuie sa lasi masina la maginea orasului pt ca nu ai un loc de parcare,iar daca gaseti unul,nu-i nimic…vin aia si ti-o ridica pe un motiv inventat,ca de…trebuie bani la buget…romania=indi a.

 9. razvan said:

  bai ne-a marcule dar tare i-ai suparat pe astea care se vad obligati sa scoata o asa suma mare din buzunare adica 40 de lei pe an. nu te gandesti mai omule ca si-au luat de la gura sa isi ia o bulgaroaica cu 300 de euro si tu acum le ceri bani pe parcare??? pai de unde???????? ca ei nu au bani decat de 2 litri de benzina pentru duminica sa dea o tura de cartier dar vrem parcari si sa fie moca ca de bani de la d-zeu. spor la treaba si la mai multe amenzi si sa rasara locuri de parcare din incasari

 10. Diaspora said:

  Sunteti jalnici, tovarasi din primaria craioveana! Va mirati din ce sa mai scoateti bani pentru bugetul local, ca sa va faceti lefurile si mai dolofane, in timp ce contribuabilii traiesc sub pragul saraciei. Omul de rand nu poate lua mancare adecvataa copiilor din cauza talharilor de la asociatiile comuniste de proprietari si din cauza impozitelor si taxelor, iar voi, umflatilor, le mai puneti inca un pieroi la gat! VOI SUNTETI DE VINA CA TARA E DISTRUSA SI CA MILIOANE DE ROMANI AU ALES CALEA STRAINATATII! Toata primaria Craiova sa-si lege piatra la gat si sa se arunce in Jiu! HUUUAAAA! Taraisul sarpelui si pasul gandacului sa va ajunga!

 11. marian said:

  Excrocherie pe fata cu acte in regula. CAND PRIMARIA VA ASIGURA UN LOC DE PARCARE PENTRU TOATE MASINILE DIN CRAIOVA PLUS MACAR 10% ATUNCI SA TAXEZE ASA . Pana atunci sa taxeze local pe cel care parcheaza. PLATESC DE LA INTRODUCERE ACEASTA TAXA ABERANTA PENTRU PARCARE SI NU AM PUTUT SA PARCHEZ SIGUR NICIODATA IN AFARA DE CURTEA PROPRIETATE PERSONALA. ACEASAT NU ESTE DECAT O SURSA SIGURA SI FARA BATIA DE CAP PENTRU PRIMARIA CRAIOVA. RUSINE SA VA FIE!!!!!!!!!!!!! MAI FACETI SI CEVA PENTRU CETATENI NU NUMAI PENTRU VOI..

 12. Ilie said:

  Tîmpenia asta cu vinieta lipită pe parbriz numai un tîmpit o poate susţine. E ca şi cum un om este “ilegal” că n-are cartea de identitate lipită pe frunte! Eu ştiam că parbrizul este făcut să vedem bine prin el, nu să lipim tot felul de abţibilduri pe el! Am văzut maşini în care partea dreaptă a parbrizului este ocupată în întregime de asemenea abţibilduri lipite de-a lungul anilor! Asta împiedică vizibilitatea, mai ales a indicatoarelor de circulaţie care se află în dreapta sensului de mers.

 13. ion ion said:

  Asa cum suntem invatati se iau masuri fara o pregatire prealabila.Evidenta nu este,anul fiscal a inceput,viniete nu sunt tiparite ,reteaua de distributie nu e stabnilita precis si oamenii corecti si-au platit impozitul acum alta distractie sa ia viniete,alt timp pierdut.Moacele astia nu au ce sa caute in functii de conducere,cum vin pe un post inventeaza ceva sa-si dea importanta.

 14. telu said:

  in cazul masinilor “parcate” din lipsa de spatiu, pe trotuare pe langa blocuri cum faceti inteligentilor? faceti intai parcari si dupa aia vorbiti. duceti-va dupa aurica

 15. el said:

  S-a platit rovinieta la posta, s-a taiat chitanta şi nu s-a mai dat nimic sub pretextul ca aceasta rovinieta este electronica. Acum ce sa mai crezi? Cum este legal?Este legal ca financiarul sa incaseze nici bani? Ori asta se urmăreste?

 16. un cetatean said:

  numai la taxe sta gandu vostru de escroci portocali ,mai aveti putin si va duceti cu vinieta pe frunte. LUAVAR DRACU !

 17. iooooooooo said:

  bai fratilor asta e prost rau bai! Pai vi tu din alt oras in Craiova si in loc sa iti vezi de treaba bantui dupa taxe de parcare? Da cum ramane caci si el are impozitul platit la el in oras? Asa ca functioneaza regula reciprocitatii! La fel si cu bulgaroaicele sau orice alta masina din uniunea europeana! Toti au intr-un fel sau altul impozitul platit pe teritoriul european! Sa vedeti procese pierdute de primarie si scandal pt ce vor ei sa faca se numeste stat in stat sau federalizare (adica fiecare isi face legile lui dar in aceeasi tara) O s-o luati in …………

 18. Gica said:

  auziti ce spune asta!
  “GdS: Reuşiţi să vindeţi imobilele sechestrate ale persoanelor fizice?
  S.M.: Foarte greu, deoarece dacă are o singură proprietate, legea ne obligă să-i păstrăm un spaţiu minim de locuit şi sunt foarte rare cazurile în care cineva vrea să cumpere un imobil ştiind că trebuie să-l păstreze pe vechiul proprietar. Trebuie să-i oprească o cameră. Este o anomalie. În aceeaşi situaţie sunt şi asociaţiile de proprietari.”
  Deci este o anomalie ca nu poate scoate amaratii adusi in sapa de lemn tot de stat ce dupa o viata de munca nu isi pot plati impozitele astronomice si darile idem pt ca statul nu le respecta drepturile si nu le da banii cuveniti! La urmatoarea revolutie sa ai grija sa fugi si tu si neamul tau unde vezi cu ochii auzisi beeei camatarule? Ca asta e directia taxe si impozite (directia recuperatori cu japca)

 19. ze kalanga said:

  De fapt aceasta vingnieta echivaleaza cu o taxa de intrare pt cei care intra in oras,in tranzit,ca la mamaia.Dar ce,Craiova este statiune?Daca prazarii vor bani dupa cei care tranziteaza Craiova si opreste sa bea o cafea,corect ar fi ca si craiovenii sa plateasca taxe de parcare in celelalte orase ale tarii pe unde se duc in vizita,deci legea ar trebui sa fie unitara pe teritoriul intregii tarii,ca nu sunteti voi mai smecheri!

 20. de doru said:

  Bai Marcule esti dus cu capul vrei taxe sa faci locuri de parcare si strzile ca sunt jalnice dobitocilor . Sa va fie rusine stati in birouri si va debiteaza mintea numai prostii la Jilava cu voi nenorocitilor

 21. gogu said:

  “Dacă nu o pune în parbriz şi nu e la maşină când vine poliţistul, din punct de vedere legal nu o are.” – asta a baut ceva inainte de interviu, sau e pur si simplu retardat?

 22. de nicu said:

  Bai Marcule ai moaca de dus cu caprele tu te-ai uitat in lac sa vezi ce moaca ai? Face-ti ceva pentru orasul asta mai plimbati-va prin oras nu mai stati in birouri ca faceti hemoroizi de atata stat pe scaune .Rusine sa va fie papagalilor ce sunteti duceti-va dupa Fintinar ne-am saturat de voi .

 23. ZAPATERO said:

  Luati ca model sistemul de la Madrid pentru parcari!

 24. olty said:

  inca un spagar protejat de marijean! (preluat si de piticania marinica-vanzatorul de pui!)
  personajele puse in functii de conducere de pdl ating culmea ridicolului…
  cu astfel de ” conducatori” craiovenii ar trebui sa treaca la nesupunere fiscala!
  dar probabil o sticla de ulei facuta cadou de berceanu & marijean le taie avantul.:)

 25. pn said:

  Daca Primaria doreste sa faca de bani la buget sa amendeze persoanele care la tot pasul rostesc in bublic expresii vulgare!

 26. bombardament said:

  zace nesimtirea in voi cat cladirea primariei astupati drac gaurile ,faceti strazile , parcarile si dupaia cereti banii noua cine ne da banii pe amortizoare ,pivoti ,capete de bara ,jante ,cauciucuri si alte stricaciuni nenorocitilor arzavar focu de lichele

 27. cineva said:

  Domnule Marcu, eu nu mai pot lipi vinieta pe parbriz din 2 motive:
  1 – nu mi s-a dat cand am platit taxele si impozitele
  2 – nu mai am nici vinieta la taxa de drum pentru ca la cat de bune sunt drumurile in Craiova am fost nevoit sa imi schimb parbrizul si vinieta a ramas lipita pe cel facut cioburi(asa ca exista riscul sa o pierd si pe asta cu parcarea cand o voi avea)

 28. mama vigneta said:

  Pai , mai proasta satului, eu am platit toate impozitele locale din 10 Ianuarie…cum sa ma amendezi?Dobitocule. ..in mod normal voi-imbecililor cu cururi mari din Primarie trebuie sa trimiteti prin posta/curier-acasa! aceasta vigneta tuturor cetatenilor care ,de bune credinta ,au platitt deja taxele locale. Sunteti ,evident , nesimtiti si nemernici sa dati amenzi celor care si-au platiti datoriile numai pt.faptul ca voi nu v-ati inteles pana acum care firma sa profite de tiparirea si distribuirea acestot rovignete. Sunteti niste sarlatani ordinari….rahatilo r !!!

 29. io said:

  Platim taxa in benzina, platim rovineta, platim taxa de autostrada pe A2, platim taxa de parcare la financiar si acum mai nou se plateste si vinieta de parcare…unde s-a mai pomenit asa ceva… SUNTETI DEMENTI !! Cand romanului ii scad salariile voi inmultiti taxele…

 30. UNDE E PARCARE PLATITA DE NOI said:

  DOMNULE LOCUIESC PE STR DEZROBIRII LA G5 ACOLO SUNT 3 LOCURI DE PARCARE PENTRU 30 APARTAMENTE SI ALEA FACUTE DE LOCATARI MAI VECHI NOI RESTUL CE FACEM CA DOAR AM PLATIT LOCURI DE PARCARE ????

 31. burtea said:

  daca nu cunosc acest oras pina gasesc chioscul sa cumpar vinieta primesc amenda?

 32. marin said:

  o mai mare ineptie nici ca am pomenit! ori initiatorul nu stie sa faca diferenta intre (ro)vinieta si taxa de parcare, ori articolul nu a fost redat cu claritate…oricum ar fi, taxa de parcare este platita odata cu impozitul, neeliberandu-se nicio vinieta pana acum pt ca nu exista regulament! iar retroactiv nu poate amenda nimeni pe nimeni! daca e sa vb de rovinieta, aceasta este achizitionata, si lipita sau nu cf legii (nu regulamentelor).poat e dl nu stie ca mai nou este electronica si nu se mai poate lipi!!!!!!!! deci, oriunde este confuzia, ea tb imediat inlaturata, ca ne facem dracu de ras!

 33. sorin marcu shit said:

  bai retardatule Sorin shit ba tu cunosti legile din tata asta de cacao ?? bai rasule ai impresia ca parbrizul masinii este panoul scolii ajutatoare unde ai absolvit tu ?? ba cretinule poi daca eu am chitanta si factura ca am platit vinieta cum poti ba tu sa vii sa spui ca ” Dacă nu o pune în parbriz şi nu e la maşină când vine poliţistul, din punct de vedere legal nu o are” ba dute la munca ordinarule!!!

 34. @22 @38 said:

  @22: in sibiu este acelasi sistem: daca parchezi intr-o parcare amenajata trebuie sa ai in geam (dar NU lipita, ci la vedere, eventual pe bord) un carton, abtibild, hartiuta, ce o fi ea, care sa ateste ca ai platit pentru parcare (un leu pentru toata ziua parca). deci nu e doar la noi acest sistem.
  @38: nu e vorba de “rovigneta”, este vorba de dovada platii taxei de parcare (pentru proprietarii de masini din craiova), taxa care nu este de ieri de azi ci de mai mult timp. durerea lor este ca nu au cum sa ii prinda pe smecherii care au masini dar nu sunt inregistrate pe craiova, fie ele din bulgaria sau ghercesti/pielesti/w hatever. deci pentru cei din craiova abtibildul e gratis (ca doar ai platit taxa o data cu impozitul pe masina), doar ca NU e, ca nu aveau cand majoritatea a platit (adica inainte de 31 martie) iar pentru ceilalti e pe bani in functie de perioada pe care il cumpara. eu ii astept sa vad ce imi fac pentru ca NU o sa lipesc nimic pe parbriz, cum nu lipesc nici rovigneta (aia nici macar nu se mai lipeste) nici de la RCA.

 35. marcu arcu said:

  De unde dracului l-ati scos, fratilor, si pe analfabetul asta si il facurati director la taxe si impozite? Dl.Valentin Tudor, doar din categoria asta gasesti, dle, sa faci interviuri cu ei? Aveam pretentii…S-a dus dracu’ tara asta de tot, daca astia sunt cei mai competenti dintre noi…

 36. SMS said:

  Este director pedelist, doar nu va asteptati sa se abata de la caracteristicile indemanatilor lipitori de afise, din marea galerie a tinerelor sperante portocalii: analfabeti, manelisti, hip-hoperi, spagari! Nici nu stie ce este cu rovinieta si inventeaza el prezumtii legale. Mars inapoi la lipit afise!

 37. mark said:

  Bai mutra caprii eu ce mai pun in geam daca l-am schimbat ca s-a spart? Am incercat sa o recuperez de pe geamul spart si s-a rupt in bucati. Am ramas cu chitanta si o parte din rovigneta. Daca ma vede militianu fara aia in geam si-mi face poza, de ce nu verifica la sectie in baza de date ca sa nu mai fie nevoie sa ne intalnim pe la judecatorie?

 38. ion said:

  De unde dracului e si analfabetul asta nici nu i-sa uscat cerneala la semnatura de sef {prost] si a anceput sa faca el legea ,bai fraiere tu crezi ca parbrizul e panou de anunturi ca la tribunal si asa marcule stai an banca ta su dute dracului acasa si ia-ti capre ca de alea oi fi bun nu de director

 39. E TRIST !!! said:

  E trist ! Daca un baiat tanar, precum acest Sorin Marcu are o asemenea viziune de ansamblu, inseamna ca numai este nicio speranta !

 40. ANDREI JEGA said:

  MAI MARCULE MAI……….CUM DREAQU AI AJUNS TU SA CONDUCI DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE MAI……TEA-A PUS BOUL ALA DE MARINICA…..CA E TACTU PRIMAR…….BAI NU O SA AJUNGEM NICAIERI CU GENUL ASTA DE OAMENI COMPETENTI CARE NU SI-AU STERS NICI MUCII DE LA NAS…….AU AJUNS SA FACA LEGEA IN ORASUL ASTA PORTOCALII ASTIA….DUPA CE L-AU BAGAT PE PRIMARUL NOSTRU IN ANONIMAT……RUSINE BAI MIZERIILOR…..RUSIN E ……ATI SCHIMBAT TOATA PRIMARIA CU JEGURI CA VOI IMPREUNA CU MARINICA ASTA……

 41. SURPRIZA PT MARCU said:

  MAMA MAMA VIN ELE ALEGERILE…VA BAGATI VOI IN GAURA DE SOBOLANI IMPUTITILOR CAND NU VETI MAI FI LA PUTERE….GRATIILE VA MANANCA RATATILOR….FLAGRAN TE CE SE VOR FACE ATUNCI…AI GRIJA MARCULE ESTI VIZAT….EU CU MANA MEA IL VOI FACE SA STII….TU SI CU DOAMNA UDRESCU MAREA DIRECTOARE ADJUNCTA…..PUSCARI A VA MANANCA….MAI AVETI UN AN…BUCURATI-VA DE EL….JEGOSILOR..

 42. bursuc said:

  “GdS: De ce este prinsă în zona A, adică cea mai scumpă, aproape jumătate din Craiova?
  S.M.: Este zona centrală, care cuprinde o suprafaţă mare. Normal că se iau mai mulţi bani. În zonele respective există toate utilităţile.
  GdS: De ce nu a fost inclusă şi Craioviţa atunci? Şi ea are toate utilităţile!
  S.M. : Ea este spre marginea oraşului. Această zonare e de acum trei-patru ani.”

  Dupa un astfel de “rationament”, interviul ar fi trebuit sa se încheie, concluzia fiind clara: omul e retardat, la fel ca si aia de l-au pus în funcia asta. Calitatea primordiala a oricui se ocupa cu finantele ar trebui sa fie inteligenta — la Marcu nu e cazul.

 43. locuitor said:

  Draga d-le marcu(fara m mare) fa matale o tura pe la tati la Breasta si mai fa’ne un mare bine si ramai acolo la birtu’ “propetate” ca bag de seama ca tot acolo ti-e locul. Vad ca te-ai ganditt la toate…dar la fraierii care “platira” impozitu’ cu tot cu locurile de parcare…si nu “le dadusi” nimic…ce la faci taticu? N’au decat sa plateasca…nu?!plac erea ta! Mama voastra de snapani!!!!!!!!

 44. U800 said:

  Construieste parkari si dupa cere bani …PESTE TOT VRETI NUMAI BANI >…DE UNDE ATATZIA BANI >>> LA MUNCA BA NU LA INTINS MANA>>SUNTE.ti cu ochii numai dupa JAPCA …

 45. un baiat said:

  a-hahahahahahaha…: ))))))):))))) am ras de m-am prapadit citind articolul asta! eu circul prin craiova cu nr. de arges si n-am platit nicio taxa de parcare si nici n-am sa platesc. pai cum demostrezi tu, mai prostovane, ca eu nu sunt doar in trecere prin craiova, ca n-am vigneta? pai poate mi-am adus masina din pitesti in craiova cu trailerul , mai stii?

 46. Proverbul cu lucrul complicat said:

  Vigneta de parcare sa fie aplicata in parbiz doar cand masina stationeaza, iar instructiunile si prevederille legale de care trebuie sa stie posesorul masinii sa fie tiparite pe verso ! Simplu. Nu mai vreau limbutie.

 47. Pt. 52 said:

  Pai daca ai adus-o cu trailerul tot trebuie sa platesti taxa de PARCARE, nu de rulaj pe strazi. Apropo, orice declaratie a ta trebuie probata cu documente, nu cu vorbe.

 48. zxc said:

  bai marcu sa-ti tragi singur in coor cu arcu. esti cel mai prost din curtea scolii, “sa rade” toata lumea de tine.

 49. jegosul comunist said:

  aloooo, gds-ule, i-ati luat interviu astuia ca sa-l umiliti? ca alt scop nu inteleg ca ati avut din ceea ce spune! daca s-a spart parbrizul, ce se poate recupera din vigneta respectiva? nu vedeti ca omu’ glumeste cu voi? alta data, iertati-l, nu-l mai chinuiti atata cu intrebari logice ! sau, mai bine, evitati-l in totalitate!

 50. pt 54 said:

  si ei in baza caror documente pot demonstra ca nu sunt doar in trecere ? poate mi-am dus masina la reparat la un prieten in curte, am dus-o cu un trailer pe platforma si am oprit 15 minute sa iau aer si sa ma pis pe cladirea primariei din craiova, ca n-am chef sa dau un leu la wc-ul din parculet! in ce oras din tara asta se mai practica taxa de trecere, asta e un vax albina de speriat prostii sa mai arunce cu bani? taxa asta e antieuropeana, nici macar sa treci granita nu platesti. iar cu mamaia e alta poveste, daca intri platesti , daca nu litoralul e mare, te duci in alta statiune si nu platesti nimic.

 51. Lipirea - strategie gresita said:

  Taxa de parcare pt. masinile de BG e binevenita, dar lipirea vignetei de parcare in parbriz e o idee gresita, deoarece deja avem in parbrize vignete de RCA, abia am scapat de rovigneta de pe parbriz (acum e electronica) si dam acum de cea de parcare. Nu-mi permit sa dau sfaturi edililor, dar vigneta de parcare trebuia conceputa sa fie aplicata in parbriz doar cand masina e in parcare. In mers sa fie data jos si tinuta sa zicem in torpedou sau portul altor documente. Trebuia conceputa cu o ventuza de ex. Existau si inainte de ’89 ceasuri de parcare pt. parbriz, pe care le aplicai in parcare si le dadeai jos la plecare.

 52. Pt. 57 said:

  Pai daca nu esti PARCAT pe domeniul public si esti la un amic in curtea lui, care nu e DOMENIU PUBLIC, nu are nimeni nimic cu tine. Iar daca esti pe trailer iarasi nu are nimeni nimic cu tine. Daca trailerul e parcat pe domeniul public, atunci trailerul trebuie sa aiba vigneta, aplicata pe sasiu, la vedere, daca trailerul e remorca si nu are parbriz. Eu nu stiu ce nu intelegi tu. Daca taxa e ilegala, suntem satui in RO de taxe ilegale, nimic nou. Nu e discriminatorie deoarece se aplica tuturor.

 53. auoleuuuuuuuuu said:

  Draga Marcule….. esti un cretin! Sec! In primul rand ca tebuie sa-mi trimiti rovigneta acasa – ca ti-am platit impozitul!!! 2. Distributia lor se poate face in statiile de benzina – ca sunt deschise non-stop, cretinule, nu la chioscuri si unde mai vrei tu boule! 3. Ai auzit de dubla impozitare? 4. Trebuie puse panouri mari de atentionare la toate intrarile in oras sa anuntati cat de prosti sunteti. 5.Cretinilor v-ati gandit ca locuim in Romania si fiecarfe cetatean plateste un impozit la el la primarie? 6. Cunoasteti legislatia din Romania? – de fapt asta era prima intrebare si legat de ea – Stiati ca Craiova face parte din Romania? 7. De prezumtia de nevinovatie ati auzit IMBECILILOR? Voi trebuie sa demonstrati ca nu am platit nu eu sa va demonstrez ca am platit! HABAR NU AVEWTI SA PUNETI IN PRACTICA O DECIZIE! Doamne ce “specialisti” avem in primarie!

 54. taz said:

  Lasa, frate, cum au plecat atatia din tara, o sa plecam si noi din craiova – sa plateasca taxa doar angajatii primariei, ai fiscului si locuitorii din lunca… Auzi la nenea, ce spune gura lui : “Criza nu a afectat comportamentul. An de an, încasările au crescut. Anul acesta ne aşteptăm să fie mai mari.”. Aha, sa astepti, bey, sa astepti tu sa creasca incasarile. Poate in barba, ca la box. Tu nu vezi ca in tara asta s-a ajuns la cel mai mic numar de angajati din ultimii 50 de ani ?? Nu mai are partidul ce roade, a ajuns la gingii ? I-au picat toti dintii ?
  Asta e corect, nene : “O mare creştere o au şi tinerii. Vin puternic din urmă. Cred că au început să conştientizeze că, neplătind datoriile, se lovesc de alte probleme. Atunci când vor să vândă o maşină, nu o pot înstrăina, când au nevoie de un certificat fiscal, nu-l obţin.” ?? E corect, ia sa ne spui si noua ? Bey, directore, tu stii cum face statul cand are sa-ti dea bani ? Zice : “Am sa-ti dau, dar n-am sa-ti dau”. Pentru ca toate capusile baga in buzunare, d-aia n-are statul bani. Cate persoane a despagubit statul pentru terenurile pe care sunt amplasate acum institutii ale statului ? Si cu cati bani ? Ai idee ? Ai auzit cumva cat s-a lungit statul in acordarea loturilor intravilane sau a banilor pesin pentru veteranii de razboi ? Si la voi, daca am un leu datorie, nu pot sa-mi vand masina, ca nu-mi dai tu certificat fiscal ?? Lasa, mah, ca o sa luam numai masini de Bulgaria si de Anglia, na. Ofticati-va !
  Apropo, asta ce ar vrea sa insemne : “Noi sperăm ca în aprilie să putem distribui vinietele pentru taxa de parcare. Fiind un produs nou pentru Craiova, probabil vor mai fi mici neconcordanţe. ” ?? Ca incercati si voi marea cu degetul ? Sa vedem ce-o fi, daca iese, bine, daca nu, renuntam ?? Puah…
  Si luati intai datoriile de la smecheri, nu mai prostiti lumea : “Aţi cerut atragerea răspunderii materiale a vreunui administrator?
  S.M. : Da, dar nu s-a materializat nici unul pentru că sunt pe rol, la judecată.Aţi recuperat vreun ban de firmele lui Boerică?
  S.M.: Nu, până acum, pentru că au intrat în faliment, iar la distribuire nu am mai apucat nici un leu.De la Samir Sprânceană aţi recuperat vreun ban?
  S.M.: Din câte îmi amintesc, nu.” Astora nu puteti sa le faceti nimic ?? Bah, ce Fisc impotent are tara asta… Bine, numai pentru unii – ca celorlalti le-ar lua si paiele din saltea. Jupuire, nu Fisc…

 55. da da said:

  Taxa de parcare ????? CARE PARCARE ??? “inteligentule” fa locuri de marcare si dupaia discutam de taxa. Iar cu vinieta nu ma poti obloga sa o lipesc pe parbriz dak eu consider k nu vreau sa murdaresc parbrizu cu jegu tau de abtibild

 56. pt.59 said:

  ei vezi ?! ei nu pot demonstra nimic, pot decat sa aplice niste amenzi pe care ,la randul tau, le poti contesta in instanta, castigand fara probleme pt. ca nu exista probe suficiente in vederea aplicarii legale a contraventiei. daca am parcat pe domeniul public, eu pot demonstra cu martori ca de fapt am oprit 3 minute ca sa-mi iau o gogoasa, de ex, si cand m-am intors am gasit amenda in geam. eu voi renunta la buletinul de craiova sau imi voi face viza de flotant pe arges. daca nu vor putea demonstra ca statinam (oprirea difera de stationare) pe domeniul public, ce sanse au frate sa castige daca ii dau in judecata? iti spun eu ,niciuna!

 57. pt.59 said:

  ei vezi ?! ei nu pot demonstra nimic, pot decat sa aplice niste amenzi pe care ,la randul tau, le poti contesta in instanta, castigand fara probleme pt. ca nu exista probe suficiente in vederea aplicarii legale a contraventiei. daca am parcat pe domeniul public, eu pot demonstra cu martori ca de fapt am oprit 3 minute ca sa-mi iau o gogoasa, de ex, si cand m-am intors am gasit amenda in geam. eu voi renunta la buletinul de craiova sau imi voi face viza de flotant pe arges. daca nu vor putea demonstra ca statinam (oprirea difera de stationare) pe domeniul public, ce sanse au frate sa castige daca ii dau in judecata? iti spun eu ,niciuna!

 58. Politist said:

  Mah poate asta vrea sa incerce sa ne mai puna INCA o taxa suplimentara pentru Craiova, a orasului. In cazul asta trebuie sa il dam in judecata pe cretin, pentru ca asa ceva nu se face decat cu hotarare de guevern aprobata in senat.

 59. un baiat said:

  pt toti cei care au fost talhariti de reprezentatii legii, politie rutiera ,locala, jandarmerie etc, am urmatorul sfat: contestati,contestat i,contestati si iar contestati.adresati plangeri penale catre parchet pt. cei care v-au alicat amenzi de orice fel, bombardati-i cu plangeri penale pt. abuz in serviciu.iar pt. neica nimeni asta de da interviuri prin gds am atat de spus: ma, daca te intalnesc prin oras, eu iti dau 2 palme , ma, pocitanie, de iti mut dintii la ceafa!

 60. trai nenica said:

  ba esti trait in padure mai pleaca de acasa sa vezi in ocident cum se plateste un strain care vine in craiova ce face sau unu care vine 0 data pe an in craiova si daca ar face toate comunele si orasele asea daca tu nu platesti de asta ai idei asea grozave esti un camatar,

 61. diana said:

  Da, interesul autoritatilor e sa ne taxeze, dar normal e sa si ofere solutii acoperitoare, cumva. Dar haideti sa ne civilizam odata, ca ne apuca pe toti disperarea dar nu facem mai nimic!
  E normal ca eu si tu care platim parcarea sa o si facem, daca avem loc de nesimtitii care parcheaza hirburi pe care nu le misca( alea cu cauciucurile lipite de asfalt, minca-i-ar balaurul!), sau fac depozit de piese de schimb, sau tin porumb prin jafurile lor din parcari. E o magarie si o mizerie! Ia luati seama si luati atitudine oameni cu simt civic si primaria! Scadeti aceste table care ocupa si degeaba si nelegal parcarile, o sa vedeti ca ar avea loc cei care folosesc masina si paltesc pentru ea!

 62. Contestatarul amenzii demonstreaza said:

  Mai, voi nu ati citit atent. Daca nu ai vigneta aia in parbriz, e ca si cum nu ai avea-o. Sunteti grei de cap ? Nu o ai in geam, iei amenda, iar daca amenda ca nu ai platit parcare e ilegala deoarece tu ai platit taxa (dar doar nu ai lipit vigneta), atunci primesti amenda nu contraventionala ci administrativa (cheltuieli cu ancheta)pt. nelipirea vignetei, chiar daca ai platit taxa de parcare si tu ai vigneta in torpedou sau pe acasa ori mai stiu eu unde. Nu inteleg ce atata scandal, e o taxa egala la romance si bulgaroaice, doljence si argesence. “Legea-i dura, dar e lege”, va conformati si gata. Primaria a raspuns dorintei unor cetateni ciufuti, lezati ca nu mai au unde parca si care au dat vina pe bulgaroaice. Primaria ce sa faca? Sa taca si sa ia apararea bulgaroaicelor ? Doar ca vigneta nu trebuie lipita, ci pusa cu ventuza in geam in parcare,iar la plecare data jos.

 63. Oltean prst si greu de cap said:

  Daca nu ai permisul de conducere la tine, buletinul la tine, certificatul de inmatriculare la tine, platesti amenda ca nu le ai, chiar daca tu le ai pe acasa ori mai stiu eu unde. Asa si cu taxa asta de parcare, nu ai vigneta, tot platesti amenda, desi ai platit taxa de parcare, iei amenda ca nu ai vigneta in geam. S- aterminat astfel cu toate contestatiile, instantel eetc. Platesti amenda si nu ai ce sa le faci, tot platesti pana la urma.

 64. dana said:

  alo…PRIMARIA ?TOVARASUL CARE ESTI IN POZA,CE ATI FACUT CU MASINILE DIN PARCAREA DE LANGA KAUFLAND?V-AM PROPUS SA MERGETI SA ELIBERATI ACEA PARCARE ,NU ESTE EXPOZITIE ACOLO DE VECHITURI. AVEM TARGURI PT. ELE . EI PLATESC IN EURO,PLTESC IN CONTUL DV,UNDE ? NU AVEM UNDE PARCA ,CAND MERGEM LA PIATA NU AI TROTUAR SA MERGI, SA MERGEM NOI SA FACEM O INVESTIGATIE CA LA VAMA SA VEDEM UNDE AJUNG BANII?

 65. Nucu said:

  Du-te ma directore pe pasune, ca oile iti simt lipsa! Si pune mana si pe o carte, ca sa nu stai degeaba!

 66. florea said:

  Dl. Marcu, mai exista prevazut in costitutie dreptul la proprietate? Eu stiu ca, DA. Atunci, asupra autoturismului proprietate, numai eu am dreptul sa decid, cum o intretin, cum o “pavoazez” aplicandu-i anumite efecte estetice, in care nu sunt obligat sa includ si vinieta pentru parcare. Deci, gasiti o alta solutie, nu sa incalcati dreptul la proprietate impunandu-mi anumite obligatii si punand proprietarul pe drumuri. Ganditi, analizati, respectati legea, ca pentru asta va platim.

 67. contribuabilul said:

  GdS: Îi sperie pe oameni somaţiile de plată?
  S.M.: “Da. Asta e problema la români. Până nu îl sperii un pic, nu fac pasul”. Etete la asta ce debiteaza!Pai fiul taichii,cum se face de aia din subordinea matale si presati de sefi,pun sechestre pe apartament pentru infima suma de 150euro,cand la lege zice ca pui sechestru pe un bun ce valoreaza maxim 150% din valoarea creantei?Ce aud?Asta nu crezi matale ca este ilegal?Cum sa nu se imbolnaveasca omu’ de inima cand pentru 6 milioane tu Fisc pui sechestru pe ditamai apartamentul in valoare de 70.000 euro in loc sa-i pui in ordine, sechestru pe:cont,televizor,ma sina de spalat,mobila poate chiar pe masina(desi depaseste de jde mii de ori valoarea creantei)?Basca dupa ce achita omu’ te faci ca uiti de sechestrul instituit si nu faci adresa sa-l ridici,ci lasi tot pe opincar sa bata drumul si sa suporte taxele de ridicare a sechestrului.Vai de mama voastra si a noastra!Pentru abuzuri nu aveti unitate de masura!?

 68. adria1 said:

  Gds !!Va rugam sa transmiteti problemele NOASTRE celor intervievati :
  1.am inteles ca rovigneta este inregistrata intr-o baza nationala de date,iar faptul ca ea exista nu mai necesita OBLIGATIVITATEA LIPIRII pe parbriz!!!Nu cumva greseste interlocutorul ?
  2.”taxa de parcare” nu este aceea achitata odata cu taxele locale ?Cum va sti primaria CINE a platit si cine nu?Trebuie sa umblam cu chitantele dupa noi,sau ce?Este atat de neclar ce se doreste,incat….
  S incer, GdS RUGAM REVENITI!!!!MULTUMES C!

 69. gresitu said:

  Am gresit ,ca si marea majoritate a soferilor din Craiova, atunci cand am platit taxa de parcare si impozitul pe auto si nu au avut rovinieta sa ne dea la ghiseu. Poate ne-o aduce Marcu acasa , macar sa fie si el bun la ceva….

 70. valentin said:

  Dacă ar fi să-l credem pe directorul de la Taxe şi Impozite, mâine acest regulament ar trebui votat în şedinţa de consiliu lunară. Pe situl primăriei nu există un astfel de proiect, dar este posibil ca el să fie introdus prin surprindere chiar înainte de şedinţă. Vă vom ţine la curent cu deciziile luate de primărie şi vom încerca să lămurim aspectele neclare. O singură primejdie este. Cum lămuriri putem primi doar de la cei care ne conduc, dacă nici pentru ei nu este clar ce vor să facă, atunci, incertitudinea persistă. Un lucru e sigur din ce spune domnul Sorin Marcu. Cei care au achitat deja taxa de parcare se vor prezenta cu chitanţa la locurile de distribuire a vinietei pentru a o ridica, cei care vor plăti pe viitor vor primi vinieta în moemntul plăţii. Partea cu lipitul în parbriz este neclară.

 71. daa said:

  pai ba tata daca vrei taxe pe parcare ca afara fa si locuri de parcare,subterane supraterane..si acolo cand vine omu din alt oras se duce si parcheaza si pui tonomate care ii elibereaza bonul,nu sta el sa bantuie pe nuj unde dupa vinieta asta de parcare aveti macar locuri de parcare pt jumate din masinile din oras?eu nu cred.

 72. Sofer said:

  Bai Marcu care-si trage in****cu arcu’ sa i-o lipesti lu mata-n frunte ca nu iti mai da asa ceva. si amenda nu este intre 100 si 300 de lei cretinule este intre 500 si 2000 de lei + retinerea certificatului de inmatriculare ! dobitocule !

 73. Alex said:

  Ce figura are individul asta ,platit DIN BANII NOSTII,cum sta el cu pantofii lui ascutiti de lautar..si cu manutza pe telefonul ala,pe care nu stie probabil nici 10% din functii sa utilizeze,si pune tara la cale….UN NEICA NIMENI ca asta, probabil ajuns in funtia asta pe pile sau mai stiu eu ce relatii…ne obliga sa platim taxe pe parcari inexistente…sa ne lipim hartii pe geamurile masinilor……RUSIN E>>>>RUSINE SA VA FIE DRAGI FUNCTIONARI PUBLICI SI NOUA locuitorilor acestui orash uitat de soarta ca nu luam atitudine.

 74. Alex said:

  PS…MAI ZAMBESTIE UN PIC,ASA STRENGARESTE CA O FATA MARE, SI IN COLTUL GURII…DE GENUL:”PUTETI SA STRIGATI CAT VRETI !!!…V-AM FACUTFRAIERILOR!!!!! ”

 75. Mihai said:

  Toate camioanele care parcheaza in oras pe domeniul public o sa fie amendate? Toata strada Caracal e o imensa parcare a tirurilor si camioanelor de la DUMAGAS, CIROMAT, Charlie cOMAT, mai sunt si cei de la FORD si Chevrolet…cum stau ei cu impozitele???

 76. me said:

  Fa in soarele**** locuri de parcare daca vrei sa-mi iei banii pe inca o taxa.
  Macar acum ca e inchisa calea bucuresti la universitate trasati-o provizoriu ca si parcare. fgm.

 77. andrei said:

  chiar asa de rau ati ajuns sa nu aveti 10 euro sa platiti parcarea o data pe an. in alte tari sa nu credeti ca gasiti usor loc de parcare si se plateste 2-3 euro ora si dai ture cu masina de inebunesti

 78. taz said:

  vreti parcari ? cereti cam mult – astia nu-s in stare sa asfalteze nici strazile… cine circula pe brancusi, pe stefan cel mare, pe canal si pe alte strazi importante din oras, stie ce vorbesc…

 79. KIJH said:

  da l in M O R T Z II LUI DE B O U CA NU SE MAI SATURA DE SPAGA

 80. orange said:

  la ce marca de tilifon face mascariciul asta reclama bre

 81. Brenac said:

  Sint siderat.
  GDS – poate il evaluati pe ziaristul care a facut acest reportaj .
  PDL – omul asta pus in functia de director cit are coeficientul de inteligenta? Avea dreptate d-nul prim ministru ca sint in functii de conducere oameni care habar nu au ce e cu ei acolo. Rusine!
  In articol se vorbeste l prezent de ceva ce va fi ?! in viitor! ” Primăria Craiova porneşte vânătoarea şoferilor care conduc maşini cu numere străine. Poliţia Locală va verifica parcările din oraş şi va da amenzi celor care nu şi-au cumpărat vinieta care le dă dreptul să parcheze. Problema mare este că amendă vor primi toţi şoferii, inclusiv cei cu maşini înmatriculate în Dolj, care nu şi-au lipit vinieta în parbriz”
  Daca reprezentantul Primariei este dus cu pluta , reporterul nu are nici o scuza.
  “La 22 martie încasaserăm doar cu 46.000 de lei mai puţin. E o sumă mică.”MAi putin decit ce? – Suma incasata este mica sau diferenta de incasat este mica?
  “Dacă nu o pune în parbriz şi nu e la maşină când vine poliţistul, din punct de vedere legal nu o are.” – acest director are o problema grava.
  Pacat ca in Craiova exista multi oameni capabili si care ori sint someri ori incaseaza salarii mai mici si sint mult mai competenti decit acest director Regeret ca am platit impozitul sa aiba acest individ cu ce se lauda ca a facut incasari. Am mai stat si la coada 1 ora . Halal director

 82. adi said:

  pai daca eu nu vreau sa platesc impozitul decat la sfarsitul anului, cu tot cu penalizarile de rigoare, ce faceti mai animalelor? primarie de k.k.t.! de ce nu bagati in intravilan zonele limitrofe in care s-a construit in draci? se roaga oamenii de voi sa le bagati terenurile in intravilan, sa nu mai fie nevoiti sa minta ca-si fac anexe de exploatatie agricola si voi nu vreti.sau au oamenii vostri mult teren in zonele respective si doriti sa-i puneti la plata? sigur asta este! niste milogi…

 83. mc said:

  ce cretin !!!!!!!!!!!!!
  cum sa te oblige sa lipesti asa ceva pe parbriz ?????
  sa-si cumpere politia echipamente noi sa vada cine are sau nu vignieta !!!!!!!!!!!!!!
  ce CRETIN !!!!!!!!!!!!!

 84. blackknight said:

  Domnule, reporterul nu are nici o vina ca pe domnul director nu il ajuta mansarda. trecem peste faptul ca nu e reportaj, ci interviu din cate se vede. Acum e bine ca am aflat ce vor sa faca. Daca nu raspundea la intrebari, habar nu aveam ce urma sa se intample si ne trezeam cu amenda acasa.

 85. GigiKent said:

  COCLAURILE DIN BREASTA TE CHEAMA!!!!!!!!!!…. MARCULE…..AM VAZUT TOTI CE CIUMEG ESTI CU TELEFONULA ALA…..NU MAI E NIMENI CA TINE IN TOT CAMINUL CULTURAL DIN BREASTA…COCALARULE ….LAUTARURE….PLE ACA LA BREASTA SI LASA-NE ..NAVETISTULE!!!

 86. tyt said:

  as plati 40 de lei daca cand vin de la servici am loc de parcare rezervat

 87. STEFAN said:

  Peste sapte case ????!!!! Peste sase case ?!! Esti dus rau ….. Vorbesti numai asa penru a discuta ….

 88. Ioio said:

  Cum vor fi anuntati cei in tranzit sau vizita ca au de plata o vinieta?
  Ca si eu daca merg undeva si nu sunt anuntat ca in acel oras este necesara vinieta, nu am de unde sa stiu.
  Se pun la intrarea in oras panouri de avertizare ca trebuie vinieta in Craiova?

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 martie 2011

Actualitate

» Polo – România a învins Ucraina, în deplasare, scor 19-6
» Handbal – Voina: Se vor plăti drepturile contractuale până în 31 martie, iar apoi nu ştie nimeni ce va fi
» Sorin Marcu: Dacă nu lipeşti vinieta în parbriz, legal nu o ai
» Craiova: Viceprimarul Dincă şi directorul RAT – excursie de 6.000 de euro în Dubai
» Pică „U“ Craiova licenţa?
» Dolj: Mai puţini bani pentru medicamente
» Fotbal – Emil Jula va semna cu MSV Duisburg
» Craiova, mare poluator
» Craiova: Radarul pozează-n gol
» Craiova: Termoficarea trece la executarea datornicilor
» Craiova: Autobuzul 6, traseu schimbat
» Craiova: Cămătari în închisoare
» Sănătatea, la expoziţie
» Teo, operată din nou
» Craiova: Înşelăciuni cu cereale
» Preşedintele Kosovo a demisionat
» Dolj: Demiteri în învăţământ

Local

» Scurte ştiri
» CEDO condamnă România pentru încălcarea dreptului la liberă exprimare al unei jurnaliste
» Deficit de medici în spitale
» Işalniţa – şi bogaţii au probleme
» Boc, interpelat pentru blocajul de la SNLO
» Concurs de miss la Şcoala Specială din Târgu Jiu
» 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Gorj

» O nouă şansă pentru un loc de muncă
» Scurte ştiri

Sport

» Pandurii a câştigat amicalul cu Cisnădie
» „Lucrăm la dosarul de licenţiere“
» Petre Grigoraş, atac la selecţionerul Emil Săndoi!
» Napoli caută victoria cu „lanterna“
» Sporting şi Real se înfruntă în Cupă
» Adunarea Generală a FRT, amânată
» Alexandra Marinescu, ghinionistă
» Dulgheru, la prima confruntare cu Şarapova
» Cristi Bărbulescu şi Dan Zărnescu, medaliaţi la Bistriţa
» Craiovenii vor să încurce CS Otopeni
» Bale, incert pentru meciul cu Real
» Neymar, dorit de Chelsea
» Pippo aproape refăcut

Bani & Afaceri

» Scurte ştiri
» Irigăm organizat fără fonduri de la stat
» Oltenia, datoare băncilor

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Penelope Cruz, stea pe Walk of Fame
» Vremea în Oltenia
» Ioan Gyuri Pascu s-a întors în „Land of Jokes“
» Ia te uită!
» Tendinţe în modă pe care bărbaţii le urăsc
» Fusta învârte economia

Top