8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverin părăseşte PSD

Severin părăseşte PSD

Europarlamentarul Adrian Severin a motivat ieri că a decis să părăsească PSD pentru a scuti organizaţia de Bucureşti, din care face parte, să devină un „pluton de execuţie“. Severin a precizat că demisia sa este „statutară“, subliniind şi că nu e o demisie dată din cauza unor acuze.
Sunday Times a scris în urmă cu o săptămână că Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) şi Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobby-işti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar.
Parlamentul European şi Biroul European Antifraudă (OLAF) sunt în conflict, OLAF spunând ieri că nu i se permite să strângă dovezi din birourile parlamentarilor.
Avocaţii europarlamentarilor susţin că autorităţile din ţările celor trei – România, Austria şi Slovenia – au jurisdicţie în acest caz.
OLAF subliniază însă că are mandat pentru a „combate frauda, corupţia şi alte activităţi ilicite care afectează interesele financiare ale comunităţii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS