22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Intermediarii scumpesc mâncarea de trei ori

Mâncarea de import ajunge pe rafturile magazinelor cu un preţ de până la trei ori mai mare decât cel cu care intră în vamă, potrivit calculelor făcute pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii şi INS. Preţurile cresc de 2,5 ori la alimente precum ulei, carne, zahăr, lapte, cafea etc. Oficialii Ministerului Agriculturii dau vina pe intermediari.

Senatul vrea TVA 5% la alimente

Senatul menţine reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, respingând ieri solicitarea de reexaminare a preşedintelui, cu 53 de voturi pentru, 46 împotrivă şi o abţinere. Cererea de reexaminare susţinea că aplicarea unei cote TVA reduse ar duce la scăderea încasărilor şi majorarea deficitului bugetar.
Camera Deputaţilor are ultimul cuvânt pe acest proiect de lege.

Declaraţia unică, până pe 25 martie

Termenul-limită pentru depunerea declaraţiei unice privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferente lunii februarie 2011 este 25 martie, a anunţat ieri ANAF. În zilele de 23, 24 şi 25 martie, programul de lucru este prelungit pentru a permite depunerea declaraţiilor. După 1 iulie, depunerea declaraţiilor se va face obligatoriu pe internet.

Românii, stresaţi de rate

Peste trei sferturi dintre români erau anul trecut stresaţi de datoriile la bănci, iar mai mult de jumătate din populaţie şi-a schimbat comportamentul, preferând economisirea în locul creditelor, potrivit unui studiu prezentat de BCR Banca pentru Locuinţe. Ponderea persoanelor care sunt stresate de datoriile la bănci a crescut de la 60% în 2007 la 77% în 2010.

Dobânzi avantajoase la depozite

Cea mai mare dobândă oferită de băncile româneşti în prezent este de 7,75% pentru depozitele în lei şi de 4,25% pentru cele în euro. ATE Bank oferă 7,75% pentru depozitele în lei cu dobândă la 2-3 şi 6 luni. Urmează Bank of Cyprus şi Emporiki Bank. La euro, cea mai mare dobândă este oferită de Marfin Bank – pentru depozitele pe şase luni. Carpatica şi ATE Bank sunt pe locurile următoare, cu 4%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS