Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cultură şi spiritualitate românească

Faza judeţeană a Concursului Naţional Interdisciplinar „Literatura română – religie, cultură şi spiritualitate românească“ va avea loc sâmbătă, 26 martie, la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova. Elevii trebuie să fie prezenţi în unitatea şcolară organizatoare până la ora 9.30 şi să aibă asupra lor documentele de identitate. Concursul se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00.
• Anca Ungurenuş

Etapa judeţeană la chimie – „Petru Poni“

Concursul de chimie „Petru Poni“ – etapa judeţeană – se va desfăşura pe 9 aprilie, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Competiţia se adresează filierei tehnologice. Concurenţii sunt rugaţi să fie prezenţi la Colegiu la ora 8.30 şi să aibă asupra lor cartea de identitate şi un calculator. Tabelele cu elevii participanţi vor fi transmise până miercuri, 6 aprilie, la numărul de fax 0351/416074 şi în format electronic la adresa de e-mail iliemurgulescu@yahoo.com. Programa şi precizările privind desfăşurarea concursului sunt postate pe site-ul http://chimiedj.wordpress.com.
• Anca Ungurenuş

Concurs Interjudeţean de Matematică

Şcoala nr. 12 „Decebal“ din Craiova va găzdui pe 2 aprilie a VI-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Louis Funar“, adresat elevilor din clasele IV – VII. Competiţia se adresează celor cu aptitudini deosebite pentru matematică, iar şcolile participante trebuie să trimită până pe 30.03.2011 un tabel cu elevii calificaţi pe adresa de e-mail scoala12craiova@yahoo.com. De asemenea, trebuie achitată şi o taxă de 15 lei de elev pentru acoperirea cheltuielilor legate de logistică, birotică, premiere. Concursul va începe la ora 8.30, iar elevii trebuie să se prezinte cu legitimaţiile sau carnetele de elevi. Participanţii vor avea de rezolvat un test structurat în două părţi: nouă grile şi două probleme cu rezolvare completă. În aceeaşi zi se va desfăşura şi Conferinţa Interjudeţeană „Matematica în Mileniul III“, adresată învăţătorilor şi profesorilor de matematică.
• Ştefania Bătrînca

Competiţie naţională

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Asociaţia „Divers“, organizează, în perioada 15 februarie – 18 decembrie 2011, Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O şansă în plus pentru viitor“, ediţia a V-a. La competiţie pot participa elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, organizaţi în echipe de câte cinci membri plus un profesor îndrumător. Concursul va avea două probe: una de teorie, unde echipele vor rezolva un test grilă, şi una de creaţie (teatru, dans, muzică). Înscrierile se pot face până pe 15 aprilie 2011 prin e-mail la office@divers.org.ro. Câştigătorii vor primi diplome de participare, insigne, cărţi şi premii în bani. Mai multe detalii despre înscrieri puteţi găsi pe site-ul oficial al Asociaţiei „Divers“ http://www.divers.org.ro/.
• Ştefania Bătrînca

Exit mobile version