16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-ar implica tinerii în politică?

S-ar implica tinerii în politică?

Majorităţi şi minorităţi. Legi, decizii, promulgări, campanii. Conducerea unui partid, a unui guvern sau a unui stat.
Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele ce ne duc cu gândul la politică. Dar vor tinerii să aibă de-a face cu ele?
„N-aş vrea să fac politică. Nu ştiu să manipulez şi să mint, aşa cum se face la noi. Nu îmi place şi mi se pare foarte greu de lucrat în domeniul ăsta“, a spus Maria P., de 20 de ani.
„Mai dă-o încolo de politică! Nu mă interesează aşa ceva! Să se mănânce ăia de la conducere între ei. Oricum, dacă nu eşti descendentul sau n-ai treabă cu vreun politician, nu prea poţi să faci politică în adevăratul sens al cuvântului“, este de părere Florin E., de 19 ani.
„M-aş implica în politică, dar la un nivel mai scăzut. Consider că funcţiile sus-puse necesită multă responsabilitate şi implicare, dar în acelaşi timp şi foarte multe riscuri“, crede Aura M., de 22 de ani.  
„Mi-aş face eu un partid al meu, dacă aş face politică. Un fel de societate secretă a revoltaţilor împotriva sistemului. Cred că aş reuşi să strâng destul de mulţi membri“, a spus Petre A., de 20 de ani.
„M-ar interesa să fac politică, dar nu în România. Ăsta e doar un circ în care toţi îşi spală rufele în public. Nu au decenţă şi diplomaţie şi cred că au lumea la picioare“, este de părere Cristi B., de 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII