11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăm în gropi până se termină licitaţia

Dăm în gropi până se termină licitaţia

Primăria Craiova bate pasul pe loc când vine vorba de repararea gropilor din carosabil

Gropile din străzile Craiovei, care s-au înmulţit vizibil după anotimpul rece, îi vor chinui în continuare pe posesorii de autoturisme. Autorităţile locale susţin că lucrările nu pot demara până nu se încheie licitaţia, „pentru că asta e procedura“. „Sperăm ca într-o lună-două să scăpăm de gropile din oraş, până nu se fac şi mai mari. Dar, mai întâi, trebuie să se finalizeze licitaţia. Asta e procedura“, a susţinut viceprimarul Craiovei, Teodor Sas. Municipalitatea a alocat în acest an nouă milioane de lei pentru reabilitarea străzilor cu probleme, prioritare fiind bulevardele şi străzile de acces spre acestea. Dar, până atunci, craiovenii vor fi nevoiţi să facă slalom printre gropi. „Până se lungesc ei cu licitaţia, ne distrugem noi maşinile. Chiar nu se poate găsi o soluţie să se astupe acum măcar gropile mari?“, a spus Dinuţ Ilie, taximetrist.
Pe strada Caracal, o groapă cu diametrul de peste un metru pune zilnic la încercare nervii şoferilor. La fel stau lucrurile şi în Craioviţa Nouă, unde pe străzile Olteniei şi Tineretului îţi trebuie multă răbdare şi îndemânare pentru a trece cu bine peste gropile din asfalt. 

Nouă străzi refăcute

Străzile Olteniei, Tineretului, Caracal, Pelendava, Amaradiei, Toamnei, Bariera Vâlcii, Brestei (între Pelendava şi Râului) şi bulevardul Râului vor avea mai mult de aşteptat până vor fi reabilitate, pentru că ele fac parte dintr-un proiect de refacere totală, finanţat din fonduri europene, după cum a precizat viceprimarul Sas.
„La şase dintre ele, proiectul este în stadiu avansat şi lucrările ar putea începe mai repede, dar nu ştim exact când“, a menţionat Teodor Sas.
Acesta vrea, totuşi, ca unele gropi din străzile în cauză să fie astupate din fondurile proprii, până la începerea lucrărilor cu finanţare europeană.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII