16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea a dat gata şi iarna asta

Salubritatea a dat gata şi iarna asta

Reprezentanţii fostului Serviciu de Salubritate din Craiova susţin că au folosit în această iarnă 2.800 de metri cubi de nisip, 1.800 de tone de sare şi 62 de utilaje. SC Salubritate Craiova SRL mai are în depozit 150 de tone de sare şi tot atâţia metri cubi de nisip, pentru a face faţă intemperiilor până la jumătatea acestei luni, dacă va fi cazul.
„Pentru iarna 2010-2011, am achiziţionat material antiderapant, sare şi nisip în valoare de 455.000 de lei. Costul sării a fost 360.000 de lei (200 lei/tona), iar cel al nisipului de 95.000 de lei (27 lei+TVA/mc). În prezent, mai avem pe stoc material pentru a trece cu brio şi de ultimele încercări ale vremii. Din prognoza INMH reiese că în Craiova. ar mai fi o zi-două cu căderi de zăpadă, dar cantităţile nu sunt însemnate. Nu avem de ce să ne facem griji că nu ne-ar ajunge materialul antiderapant până la sfârşitul sezonului“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul SC Salubritate Craiova SRL.
Trebuie menţionat că preţurile plătite de autorităţile locale pentru degajarea zăpezii de pe străzile din Bănie nu sunt de neglijat. Pentru un utilaj tip tractor TIH, pregătit să intervină pentru deszăpezire, costul a fost de 46 de lei ora, pentru intervenţia unei automăturători cu lamă, costul a fost de 169 de lei ora. În total, fie că a nins sau nu, primăria a plătit 10.000 de euro pe zi operatorului, SC Salubritrate. În concluzie, Craiova a trecut şi de această iarnă, costurile totale ridicându-se la un milion de euro.

Se putea şi mai bine

Craiovenii care au circulat zilnic pe străzile oraşului au păreri împărţite despre felul în care şi-a făcut treaba SC Salubritate Craiova SRL. Locuitorii urbei cred că întotdeauna este loc de mai bine.
„Ca şofer, cred că a fost acceptabil modul în care s-au curăţat străzile de zăpadă. S-a putut circula pe arterele principale. Nici iarna nu a fost foarte grea comparativ cu anul trecut. Se putea şi mai bine“, este de părere craioveanul Andrei Diaconu din cartierul Bariera Vâlcii.
Marea supărare a localnicilor este legată de faptul că pe străduţele din cartierele oraşului angajaţii Salubrităţii nu şi-au făcut simţită prezenţa.
„În oraş am văzut că s-a aruncat pe stradă cu sare, cu nisip. Dar, unde locuiesc eu, în Brazda lui Novac, pe strada Privighetorii, zăpada s-a topit, dar nu s-a dat cu nimic. Poate că este o străduţă de cartier“, a spus Ilie Bălaşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU