10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO carte sau un film bun?

O carte sau un film bun?

Griji pentru seminarii, absenţe la laboratoare, ore petrecute în bar, cam aşa arată o zi din viaţa unui student. Dacă el mai are şi un job, este şi mai clar că mai tot timpul va fi tensionat. Ce s-a întâmplat cu chefurile de altădată, cu pasiunea pentru citit, cu dorinţa intensă de a afla mai mult?
„Cel mai rapid mod de a mă relaxa este un film bun“, a mărturisit Sorina, studentă la Litere. Deşi şi-a dorit să-şi găsească un job part-time, nu a reuşit. În fiecare miercuri se duce la cinema. „Ce-i drept, este o mică reducere pentru studenţi miercurea, însă eu o aleg pentru că îmi place să mă pierd în mulţime, să observ fetele din faţa mea care tresar la o scenă romantică“.
Cărţile nu se compară cu nici un film, însă din lipsă de timp studenţii se mulţumesc să privească o peliculă. Spre deosebire de studenta noastră de la Litere, Marius este pasionat de tot ceea ce înseamnă artă şi, implicit, cărţile fac parte din viaţa lui. „Cărţile fac parte din universul meu, mă inspiră zi de zi!“.
Pentru Mihai, student la Drept, cartea este un izvor de mistere. „Cărţile îmi îndrumă paşii în viaţă. Fiecare carte citită este un nou capitol din viaţa mea… o nouă zi, o nouă aventură“. „Cartea este mai bună decât filmul. Îmi antrenează mintea secundă de secundă; încă de la primele rânduri îmi imaginez că particip la acţiune“, a spus Mirela, studentă la Mecanică.

Iulia Dumitrescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII