8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEugen Georgescu: Schimbarea mea era necesară şi suficientă

Eugen Georgescu: Schimbarea mea era necesară şi suficientă

http:http://www.youtube.com/watch?v=yK-5k7bK72A

A plecat Eugen Georgescu, a venit Nicolae Giugea. Prefectura Dolj are de miercuri seară un nou şef, în persoana fostului director al Agenţiei Domeniilor Statului şi fostului secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Giugea a mai fost prefect de Dolj în perioada 2005-2007. Dacă pentru el noul post este o bucurie deoarece se întoarce acasă, pe Georgescu schimbarea din funcţie l-a afectat vizibil. Atât de mult încât la despărţirea de angajaţi şi de jurnalişti i-au dat lacrimile şi abia putea să vorbească. S-a mai liniştit după ce a aflat că va fi numit secretar de stat la Bucureşti. După ce emoţiile s-au estompat, l-am găsit pe Eugen Georgescu în biroul pe care îl va preda azi noului prefect, citind o carte, apoi tastând la calculator.

GdS: Ce faceţi?
E.G.: Ce fac? Fac recenzii la cărţile pe care le citesc. Uite ce spune aici: „Puţini oameni au atins capacitatea maximă atunci când vine vorba de ascultat. Nu lăsa niciodată teama de înfrângere să-ţi stea în drum. Dacă ai dorinţa de a învinge, obţii jumătate din victorie, dacă nu, jumătate din înfrângere. Micile ocazii sunt începutul marilor realizări“. (Râde).
GdS: Scoateţi idei pe calculator din fiecare carte pe care o citiţi?
E.G.: Din toate. Am un fişier unde pun tot ce este interesant, după care dau şi altora. Tot întrebaţi voi de unde am eu multe idei. Deci, eu, când citesc şi găsesc o idee, imediat o transpun în planurile în care îmi trebuie.
GdS: De ce aţi fost schimbat din funcţie?
E.G.: Ei, e o schimbare naturală, tehnică, poate şi politică.
GdS: V-a săpat cineva?
E.G.: (Face pauză). Nu ştiu. Nu cred. Vine o vreme în care… funcţiile sunt trecătoare.
GdS: Credeţi că aţi deranjat pe cineva?
E.G.: Poate, e posibil. Nu vreau să cred că am fost un om înfrânt de situaţia din judeţul Dolj.
GdS: Aţi făcut opoziţie constantă PSD şi PNL în consiliul judeţean. Să fie vreo legătură?
E.G.: Nu a plecat de acolo, dar tot atât de adevărat este că anumite zvonuri şi anumiţi zvoneri mi-au adus la cunoştinţă că s-au întâlnit în Bănie mai multe persoane cu mare influenţă, personalităţi sau persoane ale Craiovei, care au tras o concluzie cum că activitatea bazată pe lege, verticalitate, ar fi deranjantă.
GdS: Cine?
E.G.: Nu ştiu, înţeleg că…
GdS: Şi cineva a ţinut cont de acest lucru, se pare…
E.G.: Nu creeed, dar, atât timp cât unul spune ceva, difuziunea în masă a unei astfel de idei s-ar putea să influenţeze în diverse puncte, locuri.
GdS: E greu de crezut că o astfel de decizie se bazează pe zvonuri.
E.G.: Probabil s-a făcut o evaluare, vom vedea. S-ar putea să fie şi o promovare, o translatare pe altă funcţie sau nu. Aşa cum am venit, din neant, mă duc tot în neant (râde).
GdS: Deci nu v-a luat prin surpindere schimbarea…
E.G.: Nu. Zvonurile circulau de mai mult timp. Nu credeam, dar s-a realizat.
GdS: V-aţi făcut duşmani în această perioadă? Vă întreb asta pentru că aţi avut o poziţie opusă anumitor interese ministeriale în problema terenurilor de la Staţiunea Şimnic.
E.G.: Acolo am moştenit o situaţie conflictuală între staţiune şi prefectură. Eu am încercat, în interesul legii, să găsesc varianta după lege.
GdS: A deranjat acest lucru?
E.G.: Nu cunosc, deocamdată. Într-adevăr, de la staţiune s-au transmis două rapoarte către minister, neadevărate, la care am şi răspuns, în care se spunea că aş dori să mut staţiunea la 100 de kilometri de Craiova.
GdS: Vă simţiţi nedreptăţit?
E.G.: Mă simt un om liber. De luni încep să mă odihnesc, apoi mă întorc la viaţa mea de familie, care mi-a cam lipsit în ultima perioadă.
GdS: Vă tentează un post în administraţia centrală la Bucureşti?
E.G.: Mai e loc de discuţii.
GdS: Este posibil ca această schimbare să fi fost făcută pentru a fi implicat în campania electorală?
E.G.: Probabil. Sunt multe argumente. Dacă e să discutăm, există multe puncte care îndreptăţesc mai multe poziţii. Nu e nici o problemă. Am fost schimbat pentru că la ora respectivă era necesară această schimbare.
GdS: Necesară?
E.G.: Da, şi suficientă, probabil.
GdS: Credeţi că aceia din consiliul judeţean cu care v-aţi duelat constant se bucură de plecarea dumneavoastră?
E.G.: Îi felicit pentru asta (râde). Eu doar am aplicat legea. Eu nu am avut probleme cu persoanele, ci cu rezultatul muncii lor. Pentru unii s-ar putea să fie o mare uşurare, pentru că, aşa cum nu au fost obişnuiţi să respecte legea, probabil vor reveni la obiceiurile de dinainte. Şi vorbesc aici nu numai de cei de la CJ Dolj, ci şi de primari. Mă bucur că în prefectură am reintrodus responsabilitatea funcţionarului public pe actele pe care le face. Fiecare a primit împuternicire să propună cum crede el că se aplică legea şi să vină să discutăm dacă are îndoieli.

Giugea: La Bucureşti am mai făcut armata o dată

Noul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat pentru GdS că nu se aştepta la numire, dar că îl bucură. „Mi-a albit părul. Eu cred numai când văd negru pe alb. La prefectură e mult de muncă, dar este o bucurie că mă întorc acasă. Am şi eu familie, copii“, a spus Giugea bucuros.
Noul prefect a precizat că experienţa la Bucureşti a fost necesară, dar grea. „E bine să ruleze mai mulţi la Bucureşti. Domnul Georgescu va veni secretar de stat, e bine să-ţi mai toceşti coatele cu miniştrii, e bine şi pentru partid. Eu consider că la Bucureşti am mai făcut armata o dată“, a spus Giugea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII