16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJob în timpul facultăţii, da sau nu?

Job în timpul facultăţii, da sau nu?

Tinerii vor să aibă venituri proprii încă din anii studenţiei, aşa că  nu ezită să-şi caute un job care să le asigure un salariu  lunar. Piaţa muncii, însă, nu le oferă multe opţiuni.
Horaţiu P., student la Automatică: „Mi-aş lua un serviciu în timpul facultăţii pentru că şi aşa trei sferturi din ce faci la cursuri nu te ajută prea mult. Momentan, eu sunt stagiar neplătit la o firmă de software development şi am timp şi de studii. Dacă mergi doar la seminariile sau laboratoarele care sunt obligatorii, atunci poţi face faţă“.
Radu S., student la Medicină: „Facultatea nu îmi permite să am un job, dar aş vrea ceva part-time ca să nu mai depind de părinţi. În Craiova e cam greu să găseşti o slujbă de genul acesta şi te mai loveşti şi de cerinţele angajatorului, cum ar fi experienţa“.
Adelina B., studentă la Sociologie: „Nu am avut ocazia să găsesc un job potrivit, care să aibă un program flexibil şi, eventual, legătură cu domeniul facultăţii la care sunt studentă. Ofertele de pe piaţa muncii variază în funcţie de experienţă, nivelul de pregătire sau cât timp eşti dispus să dedici slujbei. Din cauza crizei economice devine tot mai greu să te angajezi într-un loc cu un salariu decent“.
Adriana M., studentă la Jurnalism: „Este o misiune aproape imposibilă să-ţi găseşti un job în timpul facultăţii, asta în cazul în care nu te bazezi pe pile şi nu vrei să fii barman sau ceva de genul acesta“.

Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII