17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFără cârciumi lângă şcoli

Fără cârciumi lângă şcoli

Comercianţii de alcool din Târgu Jiu nu vor mai avea voie să îşi vândă produsele în apropierea unităţilor de învăţământ din municipiu. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Târgu Jiu, alcoolul nu mai poate fi comercializat la o distanţă mai mică de 200 de metri de unităţile de învăţământ. Astfel, în apropierea şcolilor nu vor mai exista baruri sau magazine. Conform aceluiaşi document, în restul unităţilor de alimentaţie publică din oraş sau în magazine, comercianţii vor avea obligaţia să nu vândă alcool elevilor sau minorilor. Cei care nu vor pune la loc vizibil afişe în care să precizeze că servirea minorilor cu alcool este strict interzisă riscă amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Ameninţaţi cu amenzi

Nici publicitatea la alcool nu va putea fi făcută la o distanţă mai mică de 200 de metri de şcoli sau în spaţiile destinate minorilor.  „Dacă vânzătorul nu va verifica vârsta tinerilor şi comerciantul nu are avizele de la primărie pentru un comerţ legal, vom aplica amenzi între 800 şi 1.200 de lei.
Mulţi vânzători se gândesc doar să facă un ban în plus. Vom da zi de zi amenzi celor care nu îşi vor muta cârciumile de lângă unităţile de învăţământ“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu.

Etnobotanicele, interzise în oraş

O altă hotărâre a consiliului local interzice în municipiul Târgu Jiu comercializarea, depozitarea, vinderea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel. Nerespectarea prevederilor hotărârii consiliului local se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 2.500 de lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS