14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFaceţi cunoştinţă cu...

Faceţi cunoştinţă cu…

Ed Wood (pe numele său complet Eward Davis Wood Jr.), cel mai prost regizor din toate timpurile! Cu înclinaţii de travestit, acesta a devenit cunoscut prin intermediul filmelor sale din anii ‘50, pline de greşeli regizorale, replici fără sens şi actori foarte slabi.
40 de ani mai târziu, viaţa lui Wood a inspirat un alt excentric de la Hollywood. În 1994, Tim Burton a realizat „Ed Wood“, un film care prezintă povestea unui tânăr cu viziuni „moderne“ în materie de cinematografie.
Ed (Johnny Depp), care s-a ales cu proteză dentară în război, aspiră la succesul lui Orson Wells, scenaristul, producătorul şi regizorul celebrei pelicule „Citizen Kane“ din 1941. Doar că Ed nu seamănă deloc cu Wells. Neîndemânatic şi veşnic grăbit, Wood este refuzat de toate studiourile celebre de la Hollywood, aşa că îşi caută singur finanţări: o tânără proaspăt poposită în oraş cu ceva economii, proprietarul camerei în care stă sau biserica baptistă. De fiecare dată, Ed le aduce aceleaşi argumente: în film o să joace starul Bela Lugosi (celebru în acea perioadă pentru rolul lui Dracula), o să fie despre viitor (cu nave, explozii) şi o să fie horror (câteva decese stranii, un poliţist care vrea adevărul).
Cu fiecare film pe care îl face, acesta caută să rămână în istoria cinematografiei.
După moartea sa, Ed Wood a fost desemnat cel mai prost regizor de la Hollywood, iar prin filmul lui Tim Burton lumea poate să îi cunoască povestea.

Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS