22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞomeri înscrişi la cursuri doar pentru banii AJOFM

Şomeri înscrişi la cursuri doar pentru banii AJOFM

Proiectul de calificare profesională a şomerilor cu finanţare europeană, în valoare de cinci milioane de euro – „Căi de formare şi ocupare în turismul alternativ ALTER-TOUR“-, a demarat în urmă cu cinci luni în patru regiuni de dezvoltare din ţară, printre care şi Sud-Vest Oltenia. Acesta oferă sprijin financiar lunar de 500 de lei, pe toată perioada şcolarizării, pentru fiecare cursant.
„Grupul-ţintă al proiectului este reprezentat de persoanele sărace şi foarte sărace, şomeri înregistraţi în evidenţa AJOFM Olt. Constatăm că acum, după ce au participat deja la programul de mediere şi au obţinut ajutorul de 500 de lei, mulţi cursanţi refuză să continue, deşi totul este gratis. Concluzia noastră este că îi interesează doar banii pe care-i primesc, şi nu calificarea pe care o pot obţine. Dacă lucrurile vor continua în acest fel, vom fi nevoiţi să le tăiem acel sprijin“, a afirmat Cristinel Cîrlogan, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.
El a spus că în această situaţie se găsesc cam jumătate dintre cei 150 de oameni înscrişi la cursuri.
Obiectivul proiectului este facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele cu situaţie dificilă sub aspectul statutului profesional (100 de şomeri de lungă durată, 100 de şomeri cu vârste de depăşesc 45 de ani, 800 de şomeri tineri şi 200 de şomeri tineri de lungă durată). Formele alternative de turism vizate sunt ecoturism, agroturism, turism balnear şi turism sportiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU