10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFormula 1: Marele Premiu din Bahrain a fost amânat

Formula 1: Marele Premiu din Bahrain a fost amânat

Marele Premiu al statului Bahrain, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, programat pe 13 martie, a fost amânat pentru o dată ce va fi anunţată, din cauza problemelor politice din această ţară, au anunţat organizatorii, informează mediafax.ro, care citează L'Equipe. Totodată, sesiunea de teste, care urma să se desfăşoare din 3 martie pe circuitul de la Sakhir, a fost anulată.

Astfel, prima etapă a sezonului 2011 a CM de Formula 1 va fi Marele Premiu al Australiei, care se va desfăşura pe 27 martie.

La începutul săptămânii trecute, patronul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, s-a declarat îngrijorat de manifestaţiile antiguvernamentale din Bahrain, în perspectiva primei etape a „Marelui Circ“.

Forţele armate au deschis focul vineri seară, la Manama, asupra manifestanţilor, rănind zeci de persoane, după ce, joi dimineaţă, interveniseră în forţă pentru a-i evacua pe demonstranţi, provocând moartea a cel puţin şase persoane şi rănirea altor 200. Tancurile şi blindatele armatei din Bahrain s-au retras sâmbătă din piaţa Perlei, din centrul capitalei Manama, îndeplinind astfel una dintre condiţiile anunţate de opoziţie pentru începerea unui dialog politic cu regimul regelui Hamad ben Issa Al Khalifa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU