12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSancţiunea pentru Piţi, un mister şi pentru Miti

Sancţiunea pentru Piţi, un mister şi pentru Miti

„Universitatea“ Craiova va anunţa luni decizia luată în cazul lui Victor Piţurcă, deşi ea ar fi fost luată încă de miercuri. Curios, joi, Mititelu declara că avocaţii încă lucrează la sancţiune. Deşi pare o chestiune formală, miza este uriaşă: 5.000.000 de euro. Fostul selecţioner se bazează pe instanţele federale, în timp ce Mititelu – pe cele civile.

În seara de joi, clubul „Universitatea“ Craiova a postat pe site-ul oficial un comunicat, prin care informa că „întrunit miercuri, 9 februarie, Consiliul de Administraţie al SC Fotbal Club U Craiova SA a luat o decizie cu privire la situaţia lui Victor Piţurcă. Această hotărâre va fi anunţată publicului şi mass-media luni, 14 februarie 2011“. În după-amiaza zilei de joi, finanţatorul Adrian Mititelu a fost contactat de redactorii GdS, care l-au întrebat despre situaţia suspendării lui Victor Piţurcă. „Ce mă întrebaţi, băi, pe mine, că nu eu iau decizia, ci comisia de cercetare. Avocaţii lucrează pentru a vedea cu ce literă va fi sancţionat. Piţurcă a făcut fapte şi mai grave decât ne aşteptam. Atunci când se va lua o decizie, trebuie să fie bine argumentată, pentru că Piţurcă ne poate da în judecată şi câştiga“, declara Adrian Mititelu.
La numai câteva ore însă, pe site-ul clubului apărea comunicatul menţionat. Cele 30 de zile legale scurse de la referatul de aducere la cunoştinţa conducerii a presupuselor abateri disciplinare ale managerului general expirau pe 9 februarie. Coincidenţă sau nu, chiar pe 9 februarie, CA-ul se întrunise şi luase decizia de sancţionare a lui Piţurcă, pe care o ţineau secretă chiar faţă de finanţator. Dar cine este CA-ul? Vă mai aduceţi aminte că tot CA-ul luase decizia de suspendare a lui Piţurcă. Pe 11 ianuarie, CA era compus din trei oameni: Lucian Mitu, Gigel Prioteasa şi Sorin Joavină. Ei bine, pe 14 ianuarie, adică la doar trei zile de la suspendarea lui Piţurcă, s-a schimbat componenţa CA-ului. La această oră, din CA fac parte: Sorin Joavină, Gigel Prioteasa, Vlad Roşca, Claudiu Mititelu şi Adrian Mititelu – care este şi preşedinte. Joi după-amiază, Mititelu declara că avocaţii lucrează la sancţiune, dar câteva ore mai târziu clubul anunţa că decizia fusese luată de CA de miercuri. Pe bună dreptate, lumea se poate întreba cum de sancţiunea nu a fost anunţată până acum, de vreme ce ea datează de pe 9 februarie.

Care sunt sancţiunile posibile

Sancţiunile disciplinare sunt prevăzute în Codul Muncii. În funcţie de gravitatea abaterii, angajatul poate fi sancţionat cu avertisment scris; suspendarea contractului individual de muncă pe o perioadă care nu poate depăşi zece zile lucrătoare; retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. În 30 de zile de la comunicarea deciziei, angajatul poate contesta la instanţă decizia luată în cazul său. Rămâne de văzut ce va face Victor Piţurcă, mai ales că acesta a declarat că merge pe calea sportivă. „Eu merg pe calea sportivă şi sunt de părere că mi s-a încălcat dreptul la muncă în momentul în care mi s-a interzis să intru în cantonamentul echipei. Consider că acea suspendare este nelegală. M-am adresat comisiilor federale, care analizează cazul meu“, a spus Piţurcă.
Desfacerea disciplinară a contractului de muncă este singura şansă a lui Adrian Mititelu de a scăpa de Piţurcă, deoarece o reziliere unilaterală a contractului l-ar obliga la plata unor daune de 5.000.000 de euro.
Asta, pe lângă cele 1,8 milioane de euro pe care trebuie să le plătească lui Piţurcă, în contul primei de instalare, dar probabil şi al banilor aduşi de acesta la club.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII