10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeartă ca la nebuni la Consiliul Judeţean

Ceartă ca la nebuni la Consiliul Judeţean

Scandal ca la piaţă în şedinţa Consiliului Judeţean Dolj. Şefii juriştilor din Prefectura şi CJ Dolj s-au bălăcărit reciproc, fiecare acuzându-l pe celălalt de incompetenţă şi prostie în problema concedierii mai multor persoane de la Direcţia de Pază şi Servicii, subordonată CJ Dolj.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj a fost vineri teatru de război. Şeful juriştilor din prefectură, Eugen Marinescu, şi secretarul general al judeţului, Gheorghe Barbărasă s-au atacat pe tema procesului pierdut de Consiliul Judeţean împotriva mai multor angajaţi de la Direcţia de Pază.
Pe scurt, Consiliul Judeţean Dolj a adoptat o hotărâre în vara anului trecut prin care a disponibilizat mai multe persoane de la Direcţia de Pază şi Servicii din subordine pe baza unei adrese a Prefecturii Dolj pe care au interpretat-o greşit. În loc să reducă numărul de angajaţi ai Serviciului de Pază din cadrul Direcţiei de Pază la 141 de persoane potrivit OUG nr. 63/2010, cei de la CJ au înţeles că 141 de persoane trebuie să rămână în toată Direcţia. Din această cauză, angajaţii disponibilizaţi au atacat hotărârea de consiliu în instanţă şi au câştigat, iar consilierii judeţeni au fost chemaţi vineri să-şi repare greşeala. Şi de aici a început nebunia.

Duelul juriştilor

Primul care a sărit la luptă a fost Eugen Marinescu. Referindu-se la Gheorghe Barbărasă, Marinescu a spus că acesta nu are dreptul să acuze prefectura pentru greşeala pe care a comis-o el şi că acuzele sunt „clişee derizorii, un limbaj prin care se doreşte camuflarea unor erori şi, poate, şi neputinţă“, după cum s-a exprimat Marinescu.
„Am fost acuzaţi că nu ştim să interpretăm o adresă a Ministerului de Interne, dar noi nu am făcut decât să dăm copy-paste şi să v-o trimitem (..) S-a spus că nu luăm cuvântul la şedinţele CJ. Poate bunul-simţ nu mai e în administraţie. Nu cred că e cazul să facem control de legalitate în direct“, a spus Marinescu. Roşu la faţă de furie, Barbărasă a replicat începând cu laude de sine. „Sunt de mult aici, spre regretul unora“, a spus Barbărasă, în timp ce consilierii îşi dădeau coate râzând înfundat. „Domnul Marinescu a trecut în fuga microfonului o prevedere din hotărârea judecătorească. Vorbiţi de corectitudine? Cum poate să scrie în adresa prefecturii, poliţie comunitară, în loc de serviciu de pază? Chiar dacă am spus că nu e legal să votăm, dacă nu o făceam, nici un angajat al CJ nu mai primea salariul de la Trezorerie. Dacă sunteţi aşa deştept, cum aţi dat hotărârea legală la prefectură? Te rog să închizi microfonul. E cuvântul meu acum. Fostul director Marinescu să transmită vremelnicului prefect că nu-i voi mai trimite nici un document“, s-a răstit Barbărasă la Marinescu, pregătit să dea replica. Văzând că se încing spiritele, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a spus că vina aparţine ambelor instituţii.
„Este un caz clasic în care două instituţii sub acelaşi acoperiş au complicat situaţia nepermis. În această perioadă aţi avut acces la toate documentele CJ Dolj şi aţi stat să priviţi dacă greşim. Dacă este vina noastră, ne facem mea culpa, dar cineva a făcut-o cu rea-intenţie. Ambele instituţii au un deficit de imagine. Nici una nu e mai brează“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII