8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Chelu şi apropiaţii săi, eliberaţi

Cătălin Chelu şi apropiaţii săi, eliberaţi

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu şi cei trei apropiaţi ai săi, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, trimişi în judecată pentru că ar fi încercat să îl mituiască pe fostul secretar de stat Dan Fătuloiu, vor fi eliberaţi, a decis definitiv vineri Curtea de Apel Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei din 9 februarie a Tribunalului Bucureşti, care a decis înlocuirea arestului preventiv pentru cei patru cu interdicţia de a părăsi ţara.
Decizia Tribunalului Bucureşti în cazul celor patru a fost luată după audierea la termenul de marţi a doi dintre denunţătorii din dosar, respectiv a chestorului Dan Fătuloiu şi a fiului său, Alexandru Fătuloiu.
În luna decembrie 2010, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Cătălin Chelu şi alţi trei oameni de afaceri, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea, sub acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă, respectiv complicitate la dare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupţie arată că, în perioada august – 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-a promis chestorului-şef de poliţie, fost secretar de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză), suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu şi persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune, în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, potrivit DNA.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII