16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţii de la stat spun că taxele sunt prea mari

Studenţii de la stat spun că taxele sunt prea mari

Circa 70% dintre studenţii facultăţilor de stat apreciază că valoarea taxei de studiu este mare, se arată într-o analiză realizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), dată publicităţii vineri.
Studenţii sunt nemulţumiţi şi de o serie de „taxe ascunse“, cum ar fi plata adeverinţelor, carnetelor, permiselor de bibliotecă, accesului la bazele sportive, transferurilor, înmatriculărilor, înscrierii şi cer eliminarea acestora.
Analiza arată că 65% dintre studenţii de la stat se întreţin din veniturile părinţilor şi rudelor şi numai 25% au un job cu normă întreagă sau part time. Circa 7,4% dintre aceştia se întreţin în principal din burse. Referitor la burse, 80% dintre respondenţi spun că nu acoperă decât parţial cheltuielile minime pentru masă şi cazare. Peste 50% dintre studenţi spun că nu sunt motivaţi de cuantumul bursei  pentru a învăţa mai mult.
Peste 40% dintre studenţi apreciază că taxele de cămin sunt mari sau exagerate. Alţi studenţi se plâng de condiţiile proaste de cazare. De exemplu, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“, 67,4% dintre studenţi se plâng de acest aspect. Analiza ANSOR s-a făcut prin chestionarea a 20.000 de studenţi din 24 de universităţi de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII