13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a deschis prima piaţă privată

S-a deschis prima piaţă privată

Veşti bune pentru locuitorii din 1 Mai. Începând de vineri, aceştia îşi pot face cumpărăturile într-o piaţă nou-nouţă, la standarde europene, cu încălzire centrală, camere de luat vederi, alarmă şi aer condiţionat.

După o investiţie de peste 100.000 de euro a unei firme din Bucureşti (SC Contact Agro), vineri, în cartierul 1 Mai, a fost inaugurată prima piaţă agroalimentară privată din Craiova. Aceasta este situată în fosta cantină a fabricii de confecţii.
„Piaţa 1 Mai, care este la standarele europene, are o suprafaţă de 1.500 mp. În interiorul său se găsesc cinci magazine (unul cu preparate din carne, cu preparate din peşte, pentru desfacerea vinului, cu produse lactate şi o brutărie) şi 140 de mese pentru desfacerea de legume şi fructe“, a declarat Stelică Smarandache, administratorul pieţei la inaugurare.

„Preţurile sunt similare cu cele din Piaţa Centrală şi piaţa de la spital“

Vineri, aproximativ 80-90% dintre tarabe erau ocupate, iar oamenii veneau rând pe rând să vadă preţurile practicate de comercianţi şi sperând că, poate, fiind prima zi, vor putea beneficia de o reducere.
„Am venit să testez piaţa. Din ce am văzut, sunt preţurile asemănătoare cu cele din restul pieţelor din Craiova. Este bine că este la doi paşi de casă şi-n plus condiţiile sunt similare cu cele din supermarket, aşa că nu trebuie să tremuri de frig până-ţi alegi produsele de care ai nevoie ca în piaţa de la spital“, a declarat Amina Pară, de 50 de ani, din Craiova. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni, care ar fi dorit ca pe mese să găsească mai multe produse româneşti, din zona Olteniei, şi nu importate din Turcia, Grecia sau Spania, chiar dacă reprezentanţii pieţei au încheiat contracte de închiriere atât cu societăţi, cât şi cu producători,
„Piaţa are avantajul că arată foarte bine şi este foarte aproape de casă. Preţurile sunt similare cu cele din Piaţa Centrală şi piaţa de la spital, unde e foarte multă mizerie. Sper însă că în timp vor fi mai multe persoane care vând produse din propria grădină, care spre deosebire de produsele din import au un gust bun“, a precizat Adrian Călin, un craiovean de 45 de ani.

„Intenţionez să iau produse şi de la producători direcţi“

Începând din vară, lucrurile s-ar putea schimba. „Este prima dată când fac afaceri. Sper să fie profitabilă, mai ales că este cea mai frumoasă piaţă din tot oraşul. Preţurile le facem în funcţie de producători. Deocamdată, comercializez produse de import, dar intenţionez să iau produse şi de la producători direcţi“, a spus Alexandru Dan, unul dintre comercianţi. În plus, vineri, la unele tarabe îşi făcuseră loc şi producătorii.
„Eu sunt inginer agronom şi sunt mai exigent. Vând doar produse din familie – din cămara bunicii, pe care le-am făcut cu drag, sau produse naturale, pentru că a le cumpăra din angrouri şi a deveni un tarabagiu e uşor. Preţurile le-am stabilit subiectiv, dar, considerând că oamenii găsesc ce le trebuie, aleg întâi cu sufletul şi apoi după posibilităţi“, a spus Dan Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII