17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Novaci a cerut strămutarea procesului pentru Rânca

Primăria Novaci a cerut strămutarea procesului pentru Rânca

Juriştii şi avocaţii angajaţi de Primăria din Novaci, Gorj, au solicitat strămutarea procesului în care Primăria din Baia de Fier a cerut delimitarea graniţei administrative. Procesul este pe rolul Judecătoriei Novaci, însă edilul acestei localităţi, Pantelimon Todea, doreşte ca dosarul să fie cât mai departe de zona Rânca.

Edilii din Novaci şi Baia de Fier nu au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte procesul în care se judecă delimitarea graniţei dintre cele două localităţi. De aproape un an, magistraţii Judecătoriei Novaci nu au reuşit să facă măcar un pas către soluţionarea dosarului şi au acordat tot timpul termene, uneori chiar la solicitarea părţilor. De anul trecut, de când a început procesul, s-a schimbat chiar şi judecătorul căruia i-a fost repartizat iniţial dosarul, însă nici magistratul care l-a înlocuit pe primul nu pare decis să ofere prea curând o soluţie care să convină ambelor părţi. Primăria din Baia de Fier a acţionat în instanţă Primăria oraşului Novaci pentru a primi aproximativ 600 de hectare de teren şi pădure, care în prezent se află în administrarea oraşului Novaci.

Termen la jumătatea lunii

Constantin Mihuţescu, edilul din Baia de Fier, este de părere că hărţile pe care le deţine îi dau dreptate şi este sigur că va câştiga, mai ales că beneficiază de serviciile unei case de avocatură din Bucureşti. În acelaşi timp, primarul din Novaci nu mai doreşte ca procesul să continue la judecătoria din oraşul pe care îl conduce: „Considerăm că e mai bine ca procesul să fie cât mai departe de Rânca şi de această zonă, pentru a nu exista nici un fel de interpretări, indiferent de cine va câştiga. Noi am depus o cerere în care solicităm strămutarea procesului şi aşteptăm ca la următorul termen să primim şi un răspuns. Sperăm să fie favorabil, dar deocamdată se ezită. Trebuie să fie luată în calcul această cerere şi motivele menţionate acolo. Pentru binele zonei montane Rânca dorim o soluţie care să ne mulţumească pe toţi şi nu o soluţie care să genereze alte probleme. Probabil Rânca va fi în viitor unul dintre punctele de bază în ceea ce priveşte turismul şi economia judeţului Gorj. La ultimul termen al procesului, Primăria din Baia de Fier a solicitat proba cu martori. Să vedem“, a afirmat primarul din Novaci, Pantelimon Todea. Următorul termen al procesului pentru Rânca este 14 februarie.

Telescaunul, încă în aşteptare, din cauza zăpezii

Cu toate că se judecă pentru cele 600 de hectare de teren şi pădure, Primăriile din Baia de Fier şi Novaci, alături de Consiliul Judeţean Gorj, derulează la Rânca o serie de investiţii, sistemul de canalizare, o pârtie şi o instalaţie de telescaun. În ciuda faptului că lucrările au fost finalizate, instalaţia de telescaun de sub Vârful Păpuşa nu poate fi pusă încă în funcţiune. „Telescaunul de la Rânca este în perioada de recepţie. Comisia verifică, dar nu poate să finalizeze procesul-verbal până nu se ia zăpada, pentru a vedea calitatea lucrărilor pentru infrastructura de la nivelul solului. În ceea ce priveşte pârtia de schi, aceasta se va realiza cu forţe proprii, locale, nefiind prinsă în proiect, din cauza insuficienţei fondurilor. Au fost achiziţionate, în schimb, toate materialele şi obiectele specifice pârtiei – materiale de marcaj, elemente de ghidare. Lucrările din lotul care cuprinde canalizarea de la Rânca sunt efectuate în proporţie de 90-95 la sută, urmând a se relua imediat ce vremea va permite acest lucru. Termenul de finalizare este luna iunie 2011“, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU